Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-03-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-03-05

Kedves Jucó!
Van egy munkatársnőm, bizonyos Sáfrány Zsuzsi. Nagyon kedves hölgy, már lehet, hogy írtam róla. Már csak a neve miatt is, mivel Sáfrány, vagyis a te üknagyanyád nevét viseli. Szép név, nem? Kérdeztem, hogy csúfolták gyerekkorában. Azt hittem, sárkány, de leginkább páfránynak. Szóval vele beszélgettem tegnap kicsit, és annyira sajnáltam. Nem mintha sajnáltatni akarta volna magát, de a cigarettázásból indult az egész beszélgetés. Azt mondja, négy napja nem cigizik, de ideges is emiatt nagyon, annyira hiányzik. Mondtam neki, hogy örüljön, hogy ha abba tudja hagyni 25 éves kora előtt, mert addig a szervezet tökéletesen tud regenerálódni. Sőt, elmeséltem egy ismerősöm esetét, akit a múltkor írtam neked, akinek csotszarkómája van, ki kellett venni az egyik csigolyáját, most meg a tüdejében találtak áttétet. Borzasztó. Szóval ő is nagy bagós volt, míg beteg nem lett. Nem biztos, hogy emiatt lett beteg, de az biztos, hogy nagyban hozzájárult. Ekkor mondta, hogy az ő szülei is rákban haltak meg. Mindketten dohányoztak, mindketten tüdőrákban. Az egyik akkor, mikor ő 18 éves lett, az anyja, az apja meg 21 éves korában. Szóval árva, most 25 éves és egyedül van a világban. Azt nem kérdeztem, van-e testvére meg nagyszülei, mert a végén kiderül, hogy ők is mind meghaltak. Na, szóval mondtam neki, hogy a szüleire való tekintettel ne dohányozzon, mert ennyivel tartozik nekik. Nem akartam én ilyen nagy szavakat használni, de ez kikívánkozott belőle. Te jutottál eszembe, hogy mi lenne veled, ha te is ennyi idősen árvaságra jutnál. Vajon te tudnál-e így megállni az életben, mint ő. Dolgozik, ott lakik Budaörsön, ahol a szülei építettek házat, mikor ő 16 éves volt, azzal a céllal, hogy majd ott élnek majd a nagy boldogságban. De nem úgy alakult az élet. Egyébként a Toldyba járt.
Na, hát ennyi, és olyan sokszor eszembe jutott szegény Sáfrány Zsuzsi, hogy vajon van-e, akitől tanácsot kérhet, ha valami kérdése van az életben. Remélem, van nagynénje vagy unokatestvére vagy nagyanyja.
Mindjárt megírom neki, hogy szokhat le könnyebben a cigiről. Ezt majd neked is megírom, de holnap. Ja, a tüdőkrémet is elmeséltem, az eddig mindenkinél bejött. Majd azt is leírom, hátha te is hasznosítani tudod még valamikor.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat