Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-06-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-06-16

Kedves Jucó!
Kicsi kis baba. Ma reggel láttam két diákot ballagni szép érettségiző ruhában. Gondolhatod, te jutottál egyből eszembe. Ne aggódj, mert nem sok van hátra és minden jól fog sikerülni. Te sokat tanultál, és megérdemled, hogy felvegyenek az egyetemre. Fel is fognak venni. Bezzeg én nem sokat tanultam. De nemcsak a négy év alatt, hanem még az érettségi szünetben sem. Abban a hitben voltam, hogy az azért van, hogy jól kipihenjük magunkat az érettségire. Meg hogy gyakorlatilag az írásbeli lesz az érettségi jegye, a szóbelin csak meg kell jelenni dísznek. Hát nem így volt. Visszatérve Laufra, amint tegnap írtam, egyszer még meg fogod köszönni neki, hogy szigorú, vagy igazságtalan volt. Bizony, nekem is el kellett telnie negyed századnak, hogy hálás lehessek Fülöpnének, az egykori történelem tanáromnak. Nem gondoltam volna, hogy egyszer megköszönöm a hozzá nem értését, amivel tanított. Vagy inkább mint pedagógus bukott meg előttem. Mert ha ő nincs, és nem buktat meg, akkor nem tanulok annyit a másodi pótérettségire. Annyit, hogy aztán lendületet kapjak és megszeressem a történelmet. Ennek is köszönhető részben, hogy felvételizni tudtam. Mindegy, majd ha annyi idős leszel, mint én, akkor te is átértékeled ezt, amit most érzel.
Hej, nem szívesen lennék újra érettségiző. Biztos mondtam, hogy meg vicceltek, mikor olvasták a neveket, illetve az eredményeket. Ott álltunk a bizottság előtt szép sorban, és az elnök olvasta a neveket, illetve a jegyeket. Én voltam az első, mondták, megfelelt, aztán jött Almási. És amint kimondták a nevét, elnézést kért az elnök és kijavította: „ja, - itt az én nevem – elégtelen.” Aztán ment tovább a felolvasás. Először, a megfeleltre oly nagy kő esett le a szívemről, hogy szinte koppant, aztán meg úgy éreztem magam, mint akit leöntenek forró vízzel. A lábamból kiment az erő, majd’ elestem. Hát így volt. De veled biztos nem így lesz. Azért kíváncsi lennék, hogy vizsgázol. El tudsz-e mondani mindent, vagy olyan vagy, mint mama, akiből harapófogóval kell kihúzni mindent, holott tudja, csak nem mondja el.
Szívesen ülnék veled szemben mint elnök, de te nem ismernél fel, és segítenék. Úgy néznél rám, mint mikor télapó voltam, és éjjel felkerestelek az ajándékkal.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat