Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-21

Kedves Jucó!
Kiskorodban egyszer elmentünk – még mikor a lakást akartuk felújítani a Borókában – szóval elmentünk egy fürdőszoba szalonba. És pont akkor kezdtél leszokni a pelenkáról. De innen már ismered a történetet, hisz neked százszor, a kedves olvasónak meg legalább 10-szer megírtam a történetet. Ehhez kapcsolódik egy másik történet, amit viszont még nem írtam le, hisz csak tegnap jutott eszembe. Nem egy nagy sztori, de jó. Szóval ültél otthon a bilin és kérdeztem, hogy kakáltál-e. Te meg mondtad, hogy nem, csak szuszuztál. Fel is pattantál a biliről és kerested, hogy hol van. Nem találtad. Hát ez a nagy történet.
Milyen volt a hétvége? Én voltam vidéken, de nem sokáig, mert jöttem vissza szombaton, mert tegnap jött egy csomó ismerősöm. Illetve csomónak nem mondhatnám, mert tíz jött volna, aztán öt lemondta. Én meg, mint a hülye sütöttem, főztem. Tésztasalátát – tele lett egy tízliteres fazék – meg sütöttem egy jó tepsi búvártúróst. Nagyon jó kis sütemény, le is írom a receptjét. Gyorsan megvan, és szerintem finom is.
Szóval kell hozzá
2 tojás
2 vanílisáscukor
35 deka porcukor
Á, inkább előkeresem, mert valamit még rosszul írok, aztán, amikor itt jársz, megsütöd, és nem lesz jó, és azt gondolod, milyen ember vagyok én, hogy rossz receptet adok. Nem rossz, csak nem emlékszem pontosan mindenre. De előkeresem.
Búvártúrós IV.


Nagyítás!


Hozzávalók:
• A tésztához:
• 20 dkg porcukor
• 1 tojás
• 1,5 dl étolaj
• 2 csomag vaníliás cukor
• 35 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• A töltelékhez:
• 50 dkg túró
• 5 dkg porcukor
• pici reszelt citromhéj
• 10 dkg mazsola
• 2 tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 12 dkg vaj
Elkészítés:A tésztához valókat összekeverjük, és egy alaposan kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót összetörjük, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, és kis halmokat teszünk belőle a tészta tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük. A túró sülés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Szóval ez lenne. És így is néz ki. Azért búvár, mert így belesüllyed a túró. Szóval finom.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat