Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-12-10

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-12-10

Kedves Jucó!
Láttad azt a télapós filmet, amit küldtem az interneten? Szerintem nagyon jó volt. Tudod, amikor a Télapó senki másnak nem hoz ajándékot, csak neked. Szóval nagyon jó film, igazi vírusfilm. Vagyis terjed, mint egy vírus. Csak a sok irigy reklámos szidja, hogy lopás meg minden. Igaz, Obama amerikai elnöknek dettó ilyen kampányt csináltak. De ettől függetlenül jó volt.
Ej, amikor még én voltam a Télapó. Hej, hej, hej, de szép is volt. Amikor késő este beállítottam hozzád. És aztán meg csak panaszkodtál, hogy megint késtem, és nem találkoztam vele. Csak tudod, mi fáj kicsit? Hogy amikor azt mondtam az öregre, hogy vén bolond, akkor megmondtál neki. Igaz, a Télapó kérdezett rólam, meg hogy nem szoktam-e csúnyát mondani róla, és persze te becsületesen válaszoltál, hisz’ a Télapónak nem szabad hazudni, de azért reménykedtem, hogy az érdekemben nem vagy ilyen szófogadó. De hát inkább a Télapónak engedelmeskedtél. Mindegy, a gyerekek már csak ilyenek. Meglátod, ha lesz majd gyereked, és a férjed beöltözik Télapónak, milyen jó is lesz az. Érdekes, hogy Gorondi Martyi úgy ordított, mint akit nyúznak, mikor meglátott Télapóként. Misunya meg nagyon utált, hogy hazudtam, hogy én vagyok a Télapó. Mert ő kiderítette rögtön, hogy ki lapul a szakáll mögött. Őt nem lehetett átverni.
De hej, milyen szép is volt, amikor az óvodában szépen odaültettelek a nagykabátra a többi szófogadó kisgyerekkel. Biztosan nem emlékszel már erre. De nekem nagyon szép emlék. Szerintem, amikor majd lepereg halálom előtt életem filmje, ezt a jelenetet is látni fogom. Bizony, minden szép dologért meg kell küzdeni. Nem volt könnyű éjszakákon át varrni azt a tálapógöncöt, meg botért baktatni órákon át az erdőben, de végül megérte. Ezt jegyezd meg, a lusta ember fele annyit él. Te ne legyél lusta, a neked kiszabott időt próbáld a legszebben kitölteni. Az meg csak úgy megy, ha nem luzsmálkodsz. Mindenért meg kell dolgozni, de mondhatom úgy is, hogy meg kell szenvedni.
De ez a szép benne. Ha mindent ingyen adnának, nem becsülnéd meg. Például majd, ha saját pénzedből veszel telefont, arra úgy fogsz vigyázni, mintha milliókat érne.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat