Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-03-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-03-01

Kedves Jucó!
Nem tudom, mi lehet a kanadai classical rádióval, de diszkót adnak rajta. Így az iráni tradicionális adót hallgatom. Eről meg épp az jutott eszembe, hogy reggel hallottam, hogy Iránnak sikerült olyan atomdús anyagot előállítania, amiből elő tud állítani nevetve atombombát. És aztán már lesz Iraknak, Törökországnak, meg jó pár arab államnak. És ez azért nagyon veszélyes, mert nem lehet tudni, mikor kerül valamilyen lütyő hatalomra, aki szeret bombázni. És akkor fuccs. Mert például csak a Pensylvania nevezetű tengeralattjárón annyi atombomba van, hogy az első és a második világháborúban összesen annyi bomba nem robbant fel. Egy atomtöltete negyvenszer nagyobbat pukkan, mint a hirosimai bomba. Bár akkor, ha lütyőktől kell tartani, akkor egy ilyen atom-tengeralattjárót is megkaparinthat valaki, aki elposszantja az összes bombát, nem?
Emlékszem, volt egy idő 13-14 éves koromban, mikor folyamatosan attól féltem, hogy a két nagy világhatalom egymásnak ugrik. Még Bandi bá’ mondogatta, hogy ne aggódjak, több eszük van a nagyhatalmaknak annál, hogy neki bombázni. És igen, igaza volt.
Kicsit olyan ez a zene most, mint amilyen az a zene volt, amit Krétán vettünk kazettán, emlékszel? Nem tudom, megvan-e még, vagy már elszaggattad a sok hallgatásban. Az nagyon szép zene volt, nem? És ahogy ezt hallgatom, kicsit olyan, mint amikor Kértán jártunk, amikor majdnem ottfelejtetted Puha Nyuszit a Szamaria szurdokban. Hej, hej, hej, bizony, majdnem ottfelejtetted. Vissza is mentünk volna érte, az biztos. De azért jobb, hogy a végén kiderült, hogy magaddal vitted, csak elfelejtetted, hogy beraktad a hátizsákba. Nem is emlékszem, mennyi idős voltál akkor, olyan 9-10 lehettél. 99-ben vagy 98-ban voltunk, mert még a Grey-ben dolgoztam.
Na, lassan megyek termelni. Most jön egy nagyobb munka, egy csomó kínlódással, mert nem egyszerű az ügyfél, össze-vissza találgat. Az egyik megrendeli a munkát, megcsináljuk, a másik meg keresztülhúzza, hogy teljesen mást kell csinálni. Aztán megy a hatalmi harc. De volt már ilyenben részem, nem is egyszer.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat