Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-08-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-08-12

Kedves Jucó!
Elkezdődött az ősz, szépen süt a nap, de már nincs olyan ereje, mint volt pár hete. A fények is mások. Ma hívtam fel anyámat, megkérdeztem, mikor óhajt feljönni megnézni, hol élek. Mert már hónapok óta tervezgeti, de soe jön össze. Nem mintha büszkélkedni akarnék vele, mert nincs is mire, de mégiscsak jó lenne, ha látná, mire vitte a fia. De megint kitalált valamit, hogy nem is a nyáron gondolja már, amikor jobb idő lesz, hanem inkább egy szép őszi vasárnapon. Mert tavasszal a nyarat helyezte kilátásba, hogy akkor jön, mivel akkor már jobb idő lesz. Most meg tessék, majd ősszel.
Bandi bá már volt ott, egyszer-kétszer ott aludt, mikor Pesten dolgozott. De anyám még nem. Hej, de sajnálom, hogy nincs annyi pénzem, hogy teljesítsem utolsó kívánságát. Tudod, hogy addig nem akarja lehúnyni a szemét, míg az Égei tengert nem látta utoljára.
Sajnos megint elővettem ezt a számot – Cohen, hallelujah, illetve annak feldolgozását: http://www.youtube.com/watch?v=6Nppm-hKQxw&feature=related – aminek megint depresszió lesz a következménye. Mert tavasszal is ezt hallgattam sokat, aztán meg annyira lehangolt voltam hetekig, mint régen. De valahogy mégis ezt kell hallgatnom. Ha majd még lesz jutub, amikor ezt olvasod, hallgasd meg te is. Te biztos nem leszel depis tőle. Azért szép ez a szám, illetve nekem azért annyira fontos, mert Istenről beszél, illetve arról, hogy Istentől nemcsak a jót kell elfogadni, hanem a rosszat is. Főleg, ha az ember maga vívja ki. De minden fájdalom, minden szenvedés ellenére az ember hálát ad neki, vagyis azt mondja: hallelujah (halél, az egy héber ige, jelentése: dícsér, és ennek többes első számú felszólító módja a lu, illetve oda van téve a Jah, vagyis Isten neve) Így azt jelenti: dícsérjük Istent. Egyébként csak két nyelv van a világon, amelyik egy szón belül jelzi – ez esetben – a tárgyat is. Illetve azt, hogy a cselekvés kire irányul. Az egyik a héber, a másikat szerintem te is kitalálod. Ha nem, segítek: szeretlek. Ebből ki lehet találni, hogy én szeretek valakit, méghozzá téged. Igen, ez a magyar nyelv. De ne dőlj be azoknak, akik erre hivatkozva azt mondják, van köze a két nyelnek – származásilag – egymáshoz. De pont ezért is nehéz a magyar. Meg pesze a héber is.
Mert ugye az angol ezt három szóban mondja.
Na, megyek dolgozni.
És bizony, bármi fájdalom is ér, a végén akkor is hálás vagyok Istennek. Történjen bármi is. Mert semmi nem történik az ő akarata nélkül. Jó lenne, ha te is hinnél ebben.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat