Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-04-24

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-04-24

IV. 24.
Kedves Jucó!
Megtaláltam a jutubon Lajkó Félixnek egy olyan lemezét, amit még annak idején, 1997-ben másoltam át a Greyben egy munkatársamtól. Nagyon szép zene. Emlékszem, akkor már Trégerék nagy nemzetiek voltak, és feszt ezt hallgatták. Dóri mondta is, hogy a kedvenc zenéje Lajkó Félix. Szegény Dóri, ha evett, mindig olyan volt, mintha épp hányni készülne. Mert valami difi volt a torkájával, nehezen tudott nyelni. Nem tudom, mi lehet vele.
Szóval Lajkó Félix tényleg egy őstehetség, csak kár, hogy elhanyagolja ezt, nem gyakorol. Mert azt mondják, hogy a tehetség egy darabig nagyon jó, de az kevés. Olyan, mint a nyelvérzék. Ha valakinek van, az nagyon boldog lehet, de attól még nem fog tudni angolul. Szóval gyakorolni kell. Neked van nyelvérzéked? Szerintem az átlagos érzéked van, nem hinném, hogy kevesebb másoknál, de nem is több. Van egy megfigyelésem, akinek jó a ritmusérzéke, annak jó a nyelvérzéke is. Mert ahhoz is kell ritmus. Vagyis a nyelvtanuláshoz.
Ja, azért írok itt össze-vissza, mert itt járkálnak körülöttem idegen emberek, valamit méricskélnek a falakon, nem tudom, mit akarnak.
Tegnap írtál sms-t, hogy azért nem válaszoltál, mert megint nincs pénz a telefonodon. Vagyis előtte írtam, hogy szerintem már a Tátrába sem akarsz jönni. Erre válaszoltad, hogy dehogynem, Írországot meg most szervezed, vagyis az már biztos, hogy nem együtt megyünk. De nem bánom, bár nem örülök, hogy ennyi idősen egyedül mész külföldre. Vagyis gondolom, páran mentek, de mindannyian ilyen fiatalok vagytok. De biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.
Szép lesz a Tátra is. Két éjszakát ott csucsukálunk, az utolsó nap reggelén meg korán kelünk, és felmegyünk a Tátra legmagasabb csúcsára, onnan nézünk szerteszét, megtekintjük, milyen alacsonyan voltunk is előző nap, a menedékházakat, aztán bevágjuk magunkat a kocsiba, és usgyi haza. Mit szólsz? Meglátod, milyen jó is lesz. Majd a tengerszemeknél, fenn a menedékháznál, ott ülünk, és hallgatjuk vízcsobogást. Szép is lesz, hej.
Tanulsz az érettségire? Nem irigyellek, elhiheted. De majd meglátod, milyen szép ez az életszakasz, ha egyszer öreg leszel. Visszagondolsz, és majd mosolyogsz. Majd ott ülsz a lenti megfigyelő szobában, lassan megy le a nap, besüt, te meg a hintaszékben csücsükélsz és a régi szép időkön gondolkozol.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat