Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-06-18

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-06-18

Kedves Jucó!
Tegnap, a nagy hôségtôl menekülve, elmentem moziba, és egy csodálatos iráni filmet láttam, amit neked nem ajánlok, mert még úgysem értenéd. A címe: Bab? Aziz. Nem babozásról szól, mint ahogy talán gondolod, hanem egy öreg apókáról, és a kisunokájáról. Az ô sivatagbeli vándorlásukat mutatja be a film. Az öreg apó ? arabul nyelven Baba, ebbôl van a Gül baba, vagyis rózsa apó is ? sokat mesél Istharnak, vagyis Eszternek (ez meg egy ôsrégi csillagkép neve). Ezeken a meséken keresztül ismerhetjük meg az öreg bölcsességét. Szó van benne életrôl, halálról, születésrôs, szeretetrôl, szerelemrôl, minden. Ha egyszer majd nagy leszel, mondjuk tíz év múlva, nézd meg, de lehet majd húsz év múlva is. Nagyon szép film. Utána el is mentem a várba, megnéztem a naplementét, és csak ültem sokáig egy padon. Jó ideig eltartott, míg visszakerültem ebbe a világba. Mert nekem is álmom, illetve csak soha be nem teljesülô vágyam az, amit egy zsoltáríró fogalmazott meg: leghôbb vágyam, hogy a te igazságodról elmélkedjem egy pálmafa árnyékában naphosszat. Mármint Isten igéjének igazságán. Ez is a sivatagban játszódott, és csodálatos felvételek voltak. Szebbek, mint egy festmény. Valószín?leg tíz emberbôl kilenc elaludt volna rajta, de nekem nagyon sokat jelentett. Szerintem egyszer majd neked is tetszeni fog.
Tegnap fôztem egy kis ebídet, és elhívtam Kolbászt, hadd egyen. Nem sokáig maradt, ment haza tanulni, mert mindenbôl négyese meg ötöse van, de van egy kettese valamilyen demográfia nevezet? tantárgyból, ami igazán csak egy töltelék tananyag. És azt ki lehet javítani, ha újra megírja. Csak benne van a rizikó, hogy ha egyest ír, az lesz a vége. Ô nem is forszírozná már, megelégedne a kettessel, csak anyám nyaggatja. Tegnap reggel nyolckor már felhívta, és ott duruzsolt a fülébe, hogy fiam, szép jegyeid vannak ? csak az a kettes elcsúfítja a bizonyítványt. Fiam, javítsd ki. És minden telefonálás ezzel végzôdik. Nekem meg tegnap már azt mondta, hogy el se megy, aztán azt mondja majd anyámnak, hogy elment, oszt maradt a kettes. Én is hajlottam elôször, hogy minek kínozza még mindig magát, amikor tavaly nyáron is végig tanult, meg elôtte is, vagyis több, mint egy éve nyúzza magát. Aztán mégiscsak azt parancsoltam, hogy menjen el, és sose hazudjon az anyjának. Legfeljebb mondja meg, vagyis vállalja, ha nem megy el, de ne hazudjon. De anyám olyan, hogy amikor kettest kapott, egy napig nem szólt hozzá. De az elôbb írt Kolbász, hogy elmegy újra, mert érdekes a könyv.
Jó meleg van. Tudsz aludni esténként? Mer a szobádban ilyenlor van vagy negyven fok, nem? Költözz a lenti szobába éjszakára, ott h?vösebb van.
Tegnap elôtt elmentem egy helyre, ahol volt internet, és felmentem a vivre, és láttam, hogy pénteken este hét körül is voltál, nemcsak hajnalban. Valószín?leg, nagyon várod valaki jelentkezését, gondolom nem az enyémet, ha ennyire lesed az internetet. Tudod már, mit fogsz csinálni a nyári szünetben? Menjünk el a Tátrába, vagy a Szlovák paradicsomba, az nagyon tetszen neked. Vízesés, lánconkapaszkodás megminden.
Ha szoktad olvasni, amiket írok, akkor az iwiwen vátoztass a képeiden. Mondjuk vegyél ki egyet, vagy tegyél be még egyet. Akkor fogom tudni, hogy olvasod.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat