Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-03-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-03-26

Kedves Jucó!
Komolyan mondom, most már megzavarodom. Ez a kolléganő kikészít, mert fázós. És mivel ott ül a termosztát mellett, amit egyébkén mindig a helyiség leghidegebb pontjára tesznek, ő kapcsolgatja. Emellett állítólag lázas is, és nem engedi kinyitni az ablakot. Én meg itt ülök a hőbefúvó alatt, vagyis mire innen odahömpölög a meleg, addigra lehűl.
Most beszéltem vele, hogy mit lehetne tenni, mert már megzavarodom ebben a melegben. Mert ugye a nyakamba fú a hő. Ő meg azt mondja, hogy lefagy a keze. Kibékíthetetlen ellentét ez. Na, abban állapodtunk meg, hogy óránként 10 percet szellőztetek, az nekem megfelel. Míg a többiek cigarettáznak, én felmegyek kinyitni az ablakokat. Mert ugye oda át kell mászni a szomszéd kertjébe, hogy ki lehessen nyitni az ablakokat, aztán meg újra ki kell mászni, hogy az ember becsukja. Mert magasan van, ráadásul kilincs sincs hozzá, hogy ki lehessen nyitni. Na, szóval így éldegélek, dolgozgatok itt.
Reggel láttam egy szakállas bácsit a Városmajor úton sétálni. Olyasmi volt, mint Balázs Gyugyu. Olyan nagy veres szakálla volt. Amikor végzett az orvosi egyetemen, állást keresett, és látta, hogy az Érseb Klinikán keresnek valakit. Hát szépen besétált, meg is nyerte a professzor szimpátiáját, csak egy kérése volt hozzá az igazgatónak: azt a nagy csúnya veres szakállát vágassa le. Kérem, válaszolta, és még aznap lenyesette. Pedig az egyetemen azt mondta: addig éljen, míg szakálla lészen. S lám, az ember egy jó állásért mit meg nem tesz. Remélem, te is legalább ilyen könnyen találsz majd állást, hogy legfeljebb a szakállad kell majd levágatni. Hej, mi lehet vele is? Biztos híres orvos lett. Mama mondta, hogy nagyon okos ember.
Na, most megbeszélés lesz, aztán meg írnom kell a fejlődésfigyelőt. Mert én már mostanában gyerek gyógyász is vagyok, meg tévészerelő, mert délután arról is kell írnom.
Elkezdtem olvasni Weöres Sándor Psychéjét. Elég érdekes könyv, egy múlt század eleji költőnő mindennapjait írta meg. Persze ezt mind kitalálta, szóval nem is volt, de nagyon érdekes. Tele van verssel. Csak az a sok malackodás nem hiányzik belőle.
Érdekes, hogy az ember így, öreg korára jön rá, hogy milyen jó költő valaki. Gyerek koromban ki nem áltam Weörest, most meg látom, mily oóriás ő. Nem mondom, hogy költőfejedelem, de Pilinszkyvel együtt nagy költők voltak. Na, most már tényleg mennem kell.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat