Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-03-19

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-03-19

Kedves Jucó!
Megmondom én neked, mi vagyok én itt: egy fogalmazó. Ezek nem tudják, mi az, hogy szövegíró. Vagy egyáltalán, mi az, hogy kreatív munkatárs. Itt van például egy baba-mama honlap, amit a neó csinál, és szóltak, hogy a babaméter (baba fejlődésmutató, amit eredetileg én javasoltam erre az oldalra, és az ügyfélnek tetszett, ezért megrendelte) szóval akkor ezt írjam meg. De mondom, nem vagyok én szülész, hogy tudjam a gyerek magzati stációit, meg hogy épp milyen vizsgálatra kell elmennie az anyukának, aztán meg, amikor megszületett, akkor milyen védőoltás jár, és mire figyeljen az anyuka. Mikor melyik foga nő, meg, ha folyik a nyála, akkor veszett-e vagy csak jön a foga. Szóval nem értek én ehhez, de néztek rám értetlenül, hogy én vagyok itt a szövegíró, és mi ez, ha nem szöveg?
Hétfőn meg interjút kell készíteni – már megírt szöveg alapján – az UPC gazdasági felvirágzásáról. Mert ezt rakják az internetre. Ja, és persze, ha van egy tender, elmondják nekem, mi a feladat, és karba tett kézzel várják az ötleteket. Ez utóbbi inkább a feladatom, nem az előző. De mondjuk ez is nehéz egyedül, képi szakember nélkül, mert nekem egyből hozzá kell kitalálnom a képeket is. Szóval el vannak itt kicsit tévedve a szövegíróval kapcsolatban.
Nem mondom, fogalmazni jól fogalmaztam annak idején, falusi viszonylatban. Mindig az én fogalmazásomat olvastatta fel velem a magyar tanár, Hraskóné (én csak haraskónak hívtam), de az falun volt. Azóta rájöttem, hogy igazából nem én vagyok a legjobb, legszellemesebb fogalmazó a világon. Például Kertész Imre is jobb. Már elnézést, hogy hozzá merem hasonlítani magam. Vagy Marqez (ha így írják a nevét) is jobban megfogalmazta a Száz év magányt. Most jut eszembe, hogy ő is Nobel-díjas író. De vannak például nagyon jó bloggerek, akik tényleg nagyon jól, lazán, érthetően és élvezetes stílusban írnak.
Na, szóval messze el vagyok én tőlük maradva.
Most hallottam a rádióban, hogy a jövőre végző orvosoknak kilenc éves hűséget kell fogadniuk, vagyis addig nem mehetnek külföldre. Vagyis Írországnak fucss, fucsss. De hidd el, hogy itt is ugyanolyan jó vagy rosz dolgozni. Ha meg ki akarsz menni, akkor kimész egy hónapra szétnézni. Ott sem jobb az élet. Mama is nyugodtabb lesz, ha nem külföldön élsz.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat