Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-16

Kedves Jucó!
Ha akkor, mikor olvasod ezt a levelet, és lesz youtube, írd be ezt http://youtube.com/watch?v=yzsCP5QfcdU , mert ez nagyon jó mjúzik. Ismerős lesz, mert annak idején sokat hallgattuk, de ez koncertfelvétel, és 10 perces.
Hát sajnos úgy néz ki, hogy a vidámparkozás nem jön össze, mert nem írtál. Bár még estig jöhet SMS, de nem valószínű. Talán egy év múlva megint feldobod a labdát, amit én nem tudok élni. De hát van ilyen, hogy az ember fel van dobva, jókedve van, mond valamit, aztán – amikor már elszáll a nagy jókedv – addigra a bátorsága is elillan. Így lehetett a múltkor is, de így volt ez most is. De azért még ne temessük a dolgot, még összejöhet. Persze, ha válaszolsz.
Itt egy recept, falun írtam le, egy asszony sütött hólabdát, és annyira finom, hogy nagyanyám csak annyit mondana rá: „Istene jó”. Szerintem istenit akart mondani régesrég, csak valahogy így jegyezte meg gyerekkorában. Mint te a fityiszt sokáig fütyisnek mondtad. Szóval itt a recept, könnyű elkészíteni, csak a habot kell óvatosan a tésztamasszához keverni, nem pedig, mint egy félőrült, belekavarni.

Hólapta
Hozzávalók: 8 tojássárgája
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz, ezt a három hozzávalót habosra keverjük. Mikor habos, bele rakunk: 25 dgk lisztet,
8 tojás keményre vert habját
2 - 3 evőkanál kakaót (valódit, nem Neszkvikket)
fél csomag sütőport, zsírozott, lisztezett tepsiben – kis lángon – sütjük (kb. 30 perc) Langyos állapotban szaggatjuk pogácsaszaggatóval.

Krém: 15 dgk RAMA
18 dkg porcukor, ezt a kettőt jól kikeverjük.
4 dl tejben 1 vanília pudingot megfőzünk. Ha kihűl a RAMA-val összekeverjük. A labdákat megkenjük vele, kókuszreszelékben forgatjuk.

Remélem, egyszer majd megcsinálod, és eszedbe fogok jutni, mikor a kicsinyeid mondogatják, hogy mama, süss hólaptát. Mert nem hólabda ám ez, hanem hólapta. Bizony, könnyes lett most a szemem, mert eszembe jutott, milyen nagy veszteség ért bennünket, és ezen nem tudtunk javítani. De hát semmi nem történik Isten akarata és tudta nélkül.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat