Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-09-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-09-13

Kedves Jucó!
Nem tudom, mitôl, de nem tudom most megnyitni a tegnap írott levelet. Így most kicsit várnod kell rá. Mert szerintem olvasod szorgalmasan. Egyébként nem hiszem, hogy mindennap megnézed.
Hétfô este egy utazási iroda, bizonyos Bella tönkrement. Ráadásul úgy, hogy még délben adott el jegyeket az este Görögországba induló gépre, de az utasokat már nem vitte el repülôgép, vagyis este ? ahogy az lenni szokott ? az iroda képviselôje nem osztotta ki a jegyeket a reptéren várakozó utasok között. Azok meg ott felcihelôdve, boldogan várták az utazást. Helyette meg azt kapták, hogy sajnos haza lehet menni, mert nem lesz utazva. Volt nagy ordítás, verekedés, de aztán mindenki beletörôdött és hazakullogott. És volt egy család, aki reggel a tévében beszélt errôl, illetve, hogy ôk is mint rászedett utasok, mennyire csalódottak. Velük volt a négy év körüli kisfiuk, természetesen Daninak hívták, akitôl a beszélgetés végén kérdezték, hogy mit szól ehhez, hogy nem mentek nyaralni. A gyerek meg csak hôbörgött, hogy ô mennyire készült erre a nyaralásra. Meg a szüleinek is mondta hazafelé menet a reptérrôl, hogy ô mennyire csalódott. És eszembe jutottál, hogy te ilyen esteben sosem panaszkodtál, hanem mindig vígasztalni próbáltál minket. Azt mondtad, nem baj, lehet, hogy ott pont rossz idô lesz, és te amúgy is jobban szeretsz Csíkoskával lenni. Hát ilyen kis kedves voltál, mindig próbáltál vígasztalni. Bizony, nagyon jó tulajdonság ez. Nem hôbörögsz, ha igazságtalanság ér, hanem felméred a reális helyzetet, és ha kell, beletörôdsz. Mert más választásuk nem volt az utasoknak, minthogy hazamennek. Lehet azon acsarkodni, hogy ilyen szemetek, olyan mocskok, de nincs értelme. Próbálni kell a rosszban is a jót megtalálni. Mert nincs az a rossz, amiben ne lenne valami kis jó. Ezt még nagyapám mondta, amikor hat év orosz hadifogság után hazajött, és megmutatta káposztalevesfôzô tudományát. Mert azt megtanulta az oroszoktól. Bizony, minden rosszban van valami jó is. Majd meglátod te is, ha felnôsz.
Bár kicsit nehéz elgondolni, mi lehet az a jó, ami éri az embert, ha az egész évben nyaralásra összekuporgatott pénze elúszik. Mert egy fillért sem kaptak vissza az utasok, annak búcsút inthettek.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat