Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-07-31

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-07-31

Kedves Jucó!
16 éves koromban ez volt a kedvenc együttesem: http://www.youtube.com/watch?v=E2PCBx6s9SY
Illetve hát a Dire Straits. Hej, be sokat hallgattam. Most is jó azért meghallgatni. Abban az időben külföldi zenéket nem is lehetett itthon hallani, csak amit a rádióban adtak. Azok meg csak a világslágerek voltak. Ez az együttes – vagy ahogyan az egyik ügyfél mondta: zenekaregyüttes – meg teljesen ismeretlen volt. Akkor még volt egy rádióállomás, 3-as rádió, ebből lett a Bartók, amely adón egy bizonyos Göczey Zsuzsa minden szombaton 13:10-kor lejátszott egy külföldön beszerzett lemezt. Ezek közül volt az egyik a Dire Straits. Felvettem és aztán meg másolgattuk a kazettákat. Lemez börze helyett. Ez volt a műsor címe. Meg volt olyan műsor is, hogy Magnósok, figyelem! De nekik csak magyar zenéket játszottak. Szóval semmi más úton nem lehetett külföldi zenéhez jutni. Hacsak nem úgy, mint egyszer mama, mikor fater nappapa hozott németből Beatlest vagy Pink Floydot? Már nem is emlékszem. De az sem volt biztonságos, mert a határon elvehették vagy minimum vámot kellett rá fizetni. A másik ilyen rádióból felvett együttes volt Mike Oldfield, vagy ahogyan én mondtam: Öregmező Miska. http://www.youtube.com/watch?v=5BSGdX7eNn4&feature=related
Ezt is nagyon szerettem. Bizony. Ez még 1983-ban volt. Elhiheted, nagy dolog volt így bomlasztani a szocializmust. Elvárták volna, hogy csak szovjet meg csehszlovák zenét hallgassunk. Bár sem ebből, sem abból egy szót sem értettem.
Most kérdezted esemesben, hogy hol találkozzunk. Írtam, hogy fél egyre gyere ide a villamosmegállóhoz a Villányi útra. Remélem, találkozunk, nem az lesz, mint már oly sokszor, hogy csak vártalak, hiába. Például Náncsi néninél.
Majd kocsival megyek, és elviszlek egy darabon, bár neked a legegyszerűbb, ha ott felszállsz a villamosra és úgy mész haza. De mondjuk, jó lenne, ha ebédelnél, meg én is ennék. Na, majd meglátjuk.
Hétvégén dolgozni kell, egy létfontosságú tendert kell megnyerni. Nem hangzik túl jól. Egy éve is hallottam már ilyet. Akkor nem sikerült. Még a Team-mel. Na, megyek is dolgozgatni, hogy aztán nyeregessünk.
Ja, tegnap jött a hivatalos értesítés, hogy felvettek az orvosi egyetemre.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat