Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-06-04

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-06-04

Kedves Jucó!
Szakad az eső, még jó, hogy időben beértem. Remélem, te nem áztál meg reggel. Tegnap beszéltem anyámmal, és panaszkodott, hogy Kolbász mekkora nagy sutyera. Nem lehet kérdezni tőle semmit, leginkább azt nem, mikor lesz a következő vizsgája. Mert akkor ráförmed az emberre, hogy mit érdekel az téged. Szép, mi? Anyámék verik a fogukhoz a garast, nem esznek, csak szalonnát, hogy dicső tanulhasson, erre meg ő így beszél.
Na, mindegy, ő dolga.
Meg mesélte, hogy nagyanyám milyen kapós volt, miután meghalt nagyapám. Például egy bizonyos Sós Pöszke egyszercsak beállított hozzá a szomszéd utcából, hogy jött megkérni nagyanyám kezét. Nagyanyám – akkor lehett vagy 63 éves – meg azt sem tudta, mit mondjon, úgy meglepődött. De igazán csak akkor döbbent meg, mikor Pöszke az órájára pillantott, és mondta, hogy „Róza, gondolkozzon, majd este visszajövök a válaszért, mert most mennem kell. Mindjárt itt a halottas kocsi.” Kiderült, hogy délelőtt halt meg a felesége, még otthon fekszik a tiszta szobában kiterítve, az özvegyemberecske meg már megy is lánykérőbe. Olyan ideges lett nagyanyám, hogy úgy bevágta Sós Pöszke után a kaput, hogy az többé vissza nem jött. Meg hát nagyanyám szóba se állt volna vele soha. De olyan is volt, hogy a fiától, Sándortól kérték meg a kezét az újtelepi kocsmában. Mondta bácsikám, hogy az soha férjhez nem megy. Mármint az anyja. Így is volt, nagyanyám élete végéig siratta nagyapámat. Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy az emberek, amíg csak élnek, nem adják fel a párkeresést. Pedig minél idősebben bútoroznak össze valakivel, annyival nehezebb zökkenőmentesen összeszokni. De nincs felső korhatár. Én meg azt hittem, 30-40 körül az ember már elveszti ezt az készségét, hogy párt keres magának. De hát tévedtem.
Augusztusban megyek megint a Tátrába, a Chata Bilikovába. Már voltam ott egy éve ilyenkor. Gyönyörű szép hely. Igazán sajnálom, hogy mi sosem megyünk el oda. Pedig biztosan tetszene. De ha majd gyereked lesz, menj el, majd elküldöm a címüket. Meg hát a kis menedékház a legjobb. Csak egyet kérek, ne rázd majd a kis öklödet, ha meglátod a kitömött állatokat. Mert kiskorodban ezt tetted, bármikor megpillantottál egy fácánt, nyulat, vadmalacot kitömve. Mert így demonstráltad, mennyire haragszol a vadászokra.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat