Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-08-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-08-08

Kedves Jucó!
Megtaláltam Buba énekét, és mit mondjak, megkönnyeztem. Mert bizony átírtam kicsit, az anya helyére beírtam a neved. Még el is küldtem a frímélcímedre, de a rendszer visszadobta. Másodjára nem kíséreltem meg, lehet, hogy jobb is így. Legalább nem fájdítom a szíved.

Weöres Sándor:
Buba éneke

Ó, ha cinke volnék, útra kelnék,
hömpölygő sugárban énekelnék ?
Minden este morzsára, búzára
visszaszállnék anyám ablakára.

Ó, ha szellő volnék, mindig fújnék,
minden bő kabátba belebújnék ?
nyári éjen, fehér holdsütésben,
elcsitulnék, jó anyám ölében.

Ó, ha csillag volnék, kerek égen,
csorogna a földre, sárga fényem ?
Jaj, de onnan vissza sose járnék
anyám nélkül mindig sirdogálnék.


Tegnap sikerült jót cselekednem. Méghozzá észrevettem, hogy egy másik kollégám is otthagyja maga után a tányért, amibe aztán úgy beleszárad az ennivaló, hogy egy óráig kell áztatni. Úgyhogy ? örömben úszva ? levittem a konyhába. Persze, hogy örültem, mikor egész nap az járt a fejemben, mit fogok aznap tenni, ami jó.
Anyám kicsit megsértôdött, hogy Bindzsirôl nem is érdeklôdöm mostanában. Pedig sokmindent csinál. Általában rosszat, mert kirágta az egyik tujafa tövét, ami elkezdett száradni. Lehet, hogy már nem emlékszel, de a ház mellett akkora tujafák vannak, hogy alig lehet mellettük elmenni, olyan terebélyesek. Szóval azok közül az egyiket kipusztította. Nektek megvannak még a fenyôfáitok? Hej, biztos sokat nôttek. Remélem, rendszeresen locsoljátok, különben kiszáradnak.
Visszatérve Bindzsire, anyám meg Bandi bá? úgy gondolta, hogy kedvez a kis állatnak, és belerakták egy nagy tartályba, amben volt vagy 30 centi esôvíz, hogy h?söljön a nagy melegben. De szegény Bindzsike, annyira félt, hogy belekakált a vízbe. Nem való neki az ilyen idegen helyzet. Anyám nagyon sajnálta is. Te meg örömödben kakáltál bele egyszer Ákoska vizébe Balatonf?zfôn. De ezt már részletesen megírtam annak idején.
Nálad mi újság hörcsögileg? Bofur úr jól érzi magát? Putyuli nem kapta még be vacsorára? Remélem, minden rendben van, és nem tépek fel fájó sebeket. Vigyázz Puttyantóval, mert abban biztos lehetsz, hogy egy pillanatra nem figyelsz, és Bumfordinak fuccs.
Érdekes, hogy gyerekkoromban hogy utáltam Weöres Sándor verseit, most meg el kell ismernem, hogy talán ezek a legszebbek. Mert egy gyerek nem érti, hogy csordogál sárga fényem. De így, felnôtt fejjel felismerem, hogy milyen szép.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat