Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-28

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-28

Kedves Jucó!
Valami baja van a jutubnak, nem akar lejátszani semmit. Pedig szívesen meghallgattam volna Beethoven 5 szimfóniáját.
Egész hétvégén dolgoztam, írnom kellett egy DM levelet. Illetve, még ha csak írnom kellett volna ... de még rosszabb volt: az ügyfél levelét kellett átírnom, hogy értelmes legyen. Nekiálltam reggel nyolckor és délután kettőig írtam. De így sem lett valami jó. Na, mindegy. Te mit csináltál? Láttam, már több mint egy hete nem voltál a viven. Biztos megint elutaztál.
Ja, és a hétvége nagy eseménye volt, hogy főztem barackos gombócot. Azt hittem, nem fog sikerálni, mert csak újkrumplit kaptam, és csak otthon derült ki, mikor már a krumli össze volt törve – főzés után –, hogy nincs elég liszt. A 45 deka helyett csak 28. nem volt más csak durum liszt, ami teljes kiörlésű. És azt már múltkor ki akartam dobni, mert annyira kemény lett tőle a derelye, hogy nem lehetett megenni. De még jó, hogy nem górtam ki. Na, gondoltam, vagy sokkal kevesebb gombócot csinálok – amihez elég a 28 deka liszt –, vagy megkockáztatom, hogy kemény lesz. És inkább ez utóbbit választottam. De mondhatom, jól tettem. Oly finom lett, hogy olyat már rég nem ettél. Azért lett jó, mert a gombóc tésztája a durum liszttől kicsit keményebb lett ugyan, de így sokkal vékonyabbra lehetett nyújtani. Így az egész sárgabarackot – persze nem olyan nagy bika, hanem akkora, mint egy ásványvizes kupak – szóval ezt egészbe bele tudtam tenni. És olyan finom, hogy nem mindennapos. Szívesen küldtem volna neked is, de hát nem tudok. Biztos neked is nagyon ízlett volna. Na, de talán lesz még rá mód, illetve lehetőség az életben.
Ha majd nagy leszel, elmondom, hogy kell csinálni, de igazából az a legjobb, ha látod hogyan készül.
Szombaton meg voltam esküvőn. De azt már írtam is pénteken, hogy megyek. Szép volt a menyasszony, de sokkal szebb volt Dunabogdány, ahol az esküvő volt. Nagyon kis romantikus falu. Jó lehet annak, aki ott él. De talán még egyszer én is lakhatok vidéken.
Szépen süt a nap, és állítólag egész héten strandidő lesz. Úgyhogy szépen menj el strandra, de az árnyékból ki ne menj a napra, megértetted?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat