Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-21

Kedves Jucó!
Annyiszor próbáltam már erőtvenni magamon, hogy szép, olvasmányos, és ami a legfontosabb, szellemes naplót írjak neked. De sajnos, akár hányszor olvasom Lucia blogját, elmegy a kedvem az írástól. Mert ez a nő könnyedén tud úgy írni, ahogyan én csak kín keservvel tudnék. Ha tudnék egyáltalán. Mondjuk annyi szóljon mentségemre, hogy nekem nincs olyan nagy örömem már az életben, mint ami most őt éri. Itt van példának a tegnapi blogbejegyzése:

Tegnap reggel nagy hiszti volt, a nővérek ugyanis elkövették azt a méltánytalanságot gyermekemmel, Mauglival szemben, hogy ruhát adtak rá (egy ujjatlan nyuszis bodyt). Ennek köszönhetően Zoárdra a következő állapotban találtam rá: arcán feháborodással vegyes rémület, két karja finnyásan eltartva, nehogy hozzáérjen a ruhához, a teste meg elképzelhetetlen pózokba facsarodva, hátha úgy sikerül kibontakoznia a ruhából. Szemében Thoreau megalkuvástól mentes elszántsága és életfilozófiája tükröződött, miszerint az ember iktassa ki életéből a pazarló civilizációs dekadenciákat (vö. nyuszis napozó), és elégedjen meg azzal, amit a természet önként nyújt neki (vö. inkubátor, szívecskés párna, macis könyv), illetve, hogy ez a ruha dolog egyébként is hülyeség. Amikor látta, hogy a vergődés nem segít, puszta akaraterőből feltornászta a pulzusát 200-ra (esküszöm, számító tekintettel figyelte közben, hogy reagálok), úgyhogy kétségbeesetten megkértem az egyik nővért, hogy vetkőztesse le. A gyerek, amint lekerült róla a ruha, megkönnyebbülten hanyattvetette magát, és elégedett mosollyal ajkán elaludt, szerencsére nem az a haragtartó fajta.

Ma viszont arcán ugyan dacos kifejezésse, de némán tűrte a tegnapi napozó párját, szerintem vádalkut kötött a nővérekkel, elvégre az egész kórházban alig van kétágyas szoba, ő meg két hete másodmagával hentereg. Mindenesetre, ha már így álltunk, megemlítettem neki, hogy nemisbéka néni (ehhe-ehhe) vett neki egy halom koraszülött-ruhácskát a fejlett nyugaton (ahol csak bemegy az ember a boltba, kiválasztja, és kifizeti, őrület), és nem háborodott fel, úgyhogy talán van jövője a ruhában tartásnak.

Hát ez van. Gondolom, te is látod az én írásaim és az ő írásai közötti különbséget. Csodálom, is érte, hisz’ nem egyszerű egy gyerek mellett írogatni. Mert a legtöbben örülnek, hogy ha alhatnak egy negyed órácskát. Mondjuk ez a gyerek nem otthon van, ahol éjjel-nappal lesni kell. Neki napi 4-5, nem pedig 24 órás elfoglaltságot jelent. Ettől függetlenül nagyon olvasmányos az írása. Örülnék, ha te is tudnál ilyen szépen, gördülékenyen fogalmazni.
Mit csináltál hétvégén? Láttam, vasárnap jártál a viven. Amióta képeket raktam fel, vagy kilenc-tíz ember törölt az ismerősei közül. Valószínűleg nem tetszettek a festmények.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat