Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-03-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-03-05

Kedves Jucó!
Hej, látod, ha az ember kitartóan imádkozik, azt meghallgatja Isten. Mert az kevés, hogy felismered, hogy bizony b?nös vagy, igaztalanul cselekedtél ezzel-azzal, és bánod, amit tettél, kell az is, hogy kérd Istentôl a segítséget. De legjobb, ha konkrét dolgot kérsz, nem csak annyit, hogy segítsen az életben, vagyis csak egy nagy általánosságot. Így voltam én is ezzel, valamelyik nap írtam, hogy azért imádkozom Istenhez, hogy enyhítse meg irántam a szíved. És bizony meghallgatta szakadatlan kérésemet, és te lefagyasztottad Yavannát az utolsó pillanatban. Nem akartad, hogy meghaljon. Mert bizony mi ez, ha nem Isten akarata? Mert te hiába is tiltakozol ellene, mégiscsak ô az Úr. Az lesz, amit elhatároz. Úgyhogy ?
Szombaton Erikéknél voltam, és csak úgy megnéztem Yavannát, él-e még, és lám, pénteken lefagyasztottad. Hidd el, a könnyem kicsordult. Mert idáig igazából csak nagyon kevés dolgról éreztem, hogy Isten közbeavatkozott, de most teljes bizonyossággal mondom, meghallgatott. Hidd el, sokszor lesz rá szükséged az életben. Úgyhogy jegyezd meg, amiket most olvastál. És forgasd a Bibliát. És rosszért rosszal ne fizess!
Na, elég a papolásból. Hétvégén láttam egy filmet, amit tíz éve forgattak, és volt benne egy kislány, akinek volt egy tamagocsija. Rögtön eszembe jutottál. Mert pont tíz éve neked is venni kellett tamagocsit. Tudom, hogy ezt már megírtam, sôt, talán most beszélek róla harmadszor, de akkor is jó történet. (Sokat tanulok a naplóírásból, például, hogy az ember könnyen válhat unalmassá, ha ismétel, mint most én a tamagocsis történetet. Meg az is jól látszik, mikor hajlamos az ember a depresszióra: január végén. Nálam fényesen nyomonkövethetô. Meg még az is, hogy egy súlyos probléma szônyeg alá söprésével az ember depresszióba esik. Ez a probléma, amit nem tudok megoldani, az a mi helyzetünk. És ilyenkor jönnek elô a gyerekkori emlékek, vagyis az, amikor szerették. És nem anyám, hanem nagyanyám. Emlékszel, nemrég írtam, hogy nem tudom, miért gondolok olyan sokat nagyanyámra, meg gyerekkoromra. Hát ezért. Mert annyira szeretném, hogy újra szeressen valaki. Ez a menekülés az emlékekbe. Ki tudja, lehet, hogy ha esetleg pszichiáter leszel, még tudod is használni ezt a naplót. Örülnék neki.) Szóval a tamagocsis történet röviden az volt, hogy addig nyúztál minket, amíg nem vettünk egyet. Pedig mondtam, hogy sokat kell ám foglalkozni vele, de te ígérgettél f?t-fát, csak vegyünk. Hát jó, vettünk. Persze egy napig rendesen gondoztad, de másnap már inkább csak az etetést vállatad, a kakaeltávolítást nem. Harmadnapra meg már nem akartál vele játszani, csak enni adtál neki. Na, egy hét múlva meg nekem kellett bevinni a munkahelyemre, ahol egy hétig kitartóan foglalkoztam vele, de aztán én is meguntam a követelôzését. Ugyanis félóránként sípolt, hogy valami baja van. Gondold el, valami megbeszélésen ülök, és feszt az a kis szar csipog. És kénytelen voltam ott nekiállni etetni, tisztába tenni meg játszani. Aztán bevallom, el akartam pusztítani, mert már annyira untam. A mama meg nem is akart róla hallani, hogy ô gondozza. Na, nem sok idô kellett, elkezdtem elhanyagolni: beraktam a fiókba, még egy rongyba is beletekertem, hogy ne halljam, amikor csipog. De csak kihallatszott, úgy meg nem tudtam dolgozni. Persze, neked sem akartam odaadni, mert te az iskolában nem tudtál volna figyelni. Meg mintha kitiltotta volna Róland bácsi az osztályból. Szóval egy idô után elkezdtem verni meg éheztetni, szarbahagyni, hogy elpusztuljon. Mondtam is neked, de te csak vonogattad a vállad. Hát így történt, hogy két hét kínzás után örökre búcsút intett, és eltávozott az élôk sorából. Remélem, nem haragszol rám ezért.
Különben most jut eszembe, hogy valójában Yavanna is ilyen tamagocsi.
Írok neked mindjárt egy SMS-t, hogy juttasd el a telefonod, és megpróbálom születésnapodig megjavíttatni.
Ja, akkor írtam egy SMS-t, amikor láttam a lefagyasztot Yavannát, hogy így a könnyek, így ? remélem értted, miért írom. A meghatottságtól.
Szépen süt a nap. Ma 15 fok is lesz. Juttasd el a telefonod. Ne legyél önmagad ellensége.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat