Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-04-25

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-04-25

Kedves Jucó!
Na, itt is vagyok, gondolom, hiányzott már az újabb bejegyzés. Hej, jó volt ez a pár nap szabadság, tele vagyok ilyenkor energiával. Kár, hogy itt a munkahelyemen közben egy csomó kevésbé jó dolog történt. Nem fontos, a lényeg csak az, hogy semmire sincs pénz, meg elküldenek embereket. Remélem, én nem fogok közéjük tartozni. Mindegy, ha így is lenne, nem esem kétségbe.
Tegnap hosszú utat tettem meg busszal, és pár üléssel mögöttem volt egy anyuka a fiával, aki úgy ordított egy órán át, hogy az embernek belesajdult a feje. Bármit csinált a mama, a gyerek csak üvöltött. Volt vagy féléves. Emlékszem, veled is volt ilyen, hogy utaztunk valahová, te meg neki sírni. És bármit csináltam, nem hagytad abba. Közben meg megy fel az ember pumpája, de sosem éri el a végpontot. És általában az idegroham elôtt abbahagyja a gyerek. Csak tartottalak a kezemben, és néztelek elkeseredetten, hogy ordítasz, mint egy fába szorult féreg. Furcsa ezt így leírni, és elhiszem, hogy egy szülô nagyon megharagudott a mamára, amikor azt mondta még kórházi orvosként, hogy egész éjjel ordított a fia, mint a fába szorult féreg. Akkor nem értettem, miért panaszolták be az igazgatónônél, de most, hogy így ezt írtam rólad, értem.
Tegnap olvastam egy újságot, amiben azt elemezték, hogy miért sírunk. Azt mondják, a férfiak nem szoktak sírni, csak ha gyászolnak, eltemetnek valakit. A nôk meg mindenre képesek elpityogni magukat. Bizony, én sokat sírtam miattad. Gyász volt az, szomorú gyász. Még nem néztem, de remélem, Yavanna már eltávozott az élôk sorából, és nem szenved tovább.
Arra vezetik vissza sírást, hogy az ôsidôkben az emberek elégették halottaikat, és olyankor a füst csípte a szemet, amitôl rögtön könnyes lett. És ez reflex annyira rögzült, hogy kihat a mai napig. Szerintem elég nagy hülyeségnek hangzik. Bár lehet, hogy vannak ilyenek. Mert a könnyezés eredetileg védômechanizmus, ami a kötôhártyát irritáló idegentestet, vagy ingerlô anyagot lemossa. Hú, ez aztán a tudományos megfogalmazás. Ha majd orvosként olvasod, biztos lesz hozzáf?zni valód.
Remélem, jól érezted magad hétvégén, mert szép idô volt.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat