Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-10-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-10-02

Kedves Jucó!
Naon jó ez a szám, bár a klippbe csak belenéztem, azzal nem kell foglalkozni. Nagy tehetség ez a Bob Dylan: http://www.youtube.com/watch?v=few4kiKjNzw&feature=fvw
Szóval majd ezt is nézd meg. Szerintem ő az a zeneszerző, akinek a legtöbb alkotását dolgozták fel. Azok aztán nagy világslágerek lettek, mint például a Guns and Roses Knock in’ on Heaven’s door-ja, amit eredetileg Bobi énekelt, meg talált ki. De amit ő csinál, azért nem lesz nagy sláger, mert következetesen rétegzenét játszik, vagyis egy gitárral – általában – meg egy szájharmonikával. És lássuk be, ez nem veheti fel a versenyt a nagyzenekarral. Meg itt ez a kopogtass be a menny ajtaján szám. Ő 2 és fél perc alatt lenyomja, míg a pisztolyok és rózsák kilenc percig húzza. Ő csak kétszer játssza el a nagy dallamot, míg a többiek vagy tízszer. Szóval ez a különbség. De a nagy zenészek tisztelik is, hisz a Rolling Stones rendszeresen meghívja, vagy a Beatles is leste minden ténykedését. De ő sosem akart sztár lenni, csak csinálta a megszokott módján.
Például a múltkor is adott egy kis koncertet Naw York külvárosában egy kis kultúrházban, de lőtte elment körbenézni a környéken. Sétálgatott-sétálgatott – természetesen egyedül, nem testőrök kíséretében – és egyszer megállt mellett egy rendőrautó, kiszálltak, és igazoltatták. Szegénynél semmi irat nem volt, és mondta is a nevét, meg hogy mijáratban van, de mivel hajléktalannak vélték, bevitték a fogdába. Onnan aztán a menedzsere mentette ki. Így egy fél órát késett a hangversenyről.
Bizony, vannak még ilyen emberek, akiket nem szédít meg a siker, és nem akarnak minden áron sztárok lenni. Meg lehet nézni, mi lett Szabó Lezlivel, Oláh Bolykával és a többivel, akiknek már a nevére sem emlékeznek az emberek. Semmi. Mert az igazi tehetség megmutatkozik magától. Persze ez nem teljesen igaz, mert abban az időben, az ötvenes évek végén még nem volt ekkora zaj, akkor egy tehetséges embernek könnyebb dolga volt, mint ma. Mert például, hiába lennék én nagyon szép hangú, Bébi Gaby lenyomna a lemezeivel, amiken nem is ő dalol.
Na, mindegy. Tegnap írtam egy esemest, hogy vasárnap reggel nyolckor gyerünk Dobogókő. De szokásodhoz híven még nem válaszoltál. Elég nehéz így tervezni a hétvégét.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat