Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-06-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-06-02

Kedves Jucó!
Egy ismerősöm letöltötte nekem az internetről ezt a Garbarek és Hilliard E … valamit, vagyis azt a zenét, ahol egy angol gregorián együttes dalol és Gargarek meg szaxofonozik. Nagyon szép zene, de mondjuk tudhatod, hisz elküldtem neked egy linket, amit a youtube-ról másoltam ki neked. Szóval ez a cd van meg nekem, és itt hallgatom. Majd átmásolom neked, mert tényleg szép. Ha tetszett neked az orosz zarándokének, akkor ez is tetszeni fog. Bár nem zarándokének, de hasonló, plusz a szaxofon.
Reggel eszembe jutott, mikor anyám mesélte, hogy réges-régen, még vagy 3 éves koromban, vagyis közel negyven éve ideadta anyám a karikagyűrűjét játszani. Csak arra nem számított, hogy én olyan jó játékot találok ki, hogy a számba veszem, és lenyelem. Gondolom, meg volt ijedve, most mi lesz. De megnyugtatta apai nagyanyám, hogy semmi baja nem lehet, mert kerek, vagyis a hasamat nem szúrja ki. Így is volt. Csak ki volt adva nagyanyámnak – az anyainak –. Hogy tartsa szemmel a barnamacit, nehogy kidobja. És akkor két napig, vagy amíg meg nem szültem az aranygyűrűt, nem mentem bölcsődébe. Arra viszont emlékszem, hogy nagyanyám egy hurkapálcával szurkálta a csokoládét, és egyszer nagy nevetve mondta, hogy meg van az aranygyűrű. Gondolom, jól megmosták és aztán anyám viselte. De mondjuk az is igaz, hogy azóta nem láttam anyám kezén azt a gyűrűt. Lehet, hogy mégsem viselte többé.
Ezt a szép történetet már egyszer – de lehet, hogy kétszer is – elmeséltem neked még jó pár évvel ezelőtt.
Hétvégén sütöttem derázsfészket, aki olyasmi, mint a kakaós csiga, de nem kakaó, hanem dió van benne, és vaníliasodóval kell enni. Nagyjából olyan ízű, mint az aranygaluska. Írtam is neked, hogy viszek, ha visszaírsz, de nem válaszoltál, úgyhogy három napig azt ettem. Meg sütöttem egy kis pogácsát is, azt is megettem.
Tanulsz rendesen? Még van időd, de mondjuk azt nem nagyon értem, hogy a történelemre két napot hagysz, úgy, hogy a tételeket sem dolgoztad ki. Szóval nincs ezzel baj, ha egész évben tanultál. De lehet, hogy nem így volt. Legalábbis történelemből.
De szerintem nem lesz ebből gond, több eszed van, mint nekem volt annak idején.
Ja, anyámnak a lelete majd három hét múlva lesz meg.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat