Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-10-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-10-22

Kedves Jucó!
Lehet, hogy már meséltem, de amikor még a Váci utcában dolgoztam a Perfect Médiában – talán még emlékszel, ott lehetett darts-ozni –, beállított egy ember egy újsággal a kezében. És azt mondta, hogy jött a nyereményért. Kiderült, hogy vagy 20-30 évvel azelőtt vett egy keresztrejtvényes újságot, és most megfejtette. A megfejtést beküldők között pedig egy vidéki disznóvágást sorsoltak ki. És csak nem tágított. Azt mondta, hogy nagyon nehéz volt a rejtvény, rengeteget dolgozott rajta, és szeretne végre részt venni a disznótoron. Mert persze beküldési határidő nem szerepelt a rejtvény alatt. Hiába mondtuk neki, hogy a szerkesztőség megszűnt, nem akrta elhinni. Meg is értem, hisz’ a bejárati ajtón az állt, hogy „Recept Nélkül Szerkesztőség”. Úgyhogy nem lehetett levakarni az öreget. Elment nagy dirrel-durral, de másnap meg harmadnap is visszajött óbégatni. Aztán pár hét múlva megunta és nem jött többé. Pedig a végén már rendőrséggel, pesti maffiával fenyegetőzött. Jó, mi?
Kolobász meg hétvégén nősül. Vesztére el kell mennie Szeghalomra – pedig nagyon nem akart –, mert az esküvő előtti napon, pénteken délelőtt 11-kor akar velük találkozni a pap Gyomán, úgyhogy nem tudják az egész leutazást lezavarni egy nap. Vagyis – mivel a szálloda sokba kerül – el kell menniük anyámékhoz. Bár bejelentette, hogy a külön lakásra tartanak igényt, csak enni mennek anyámékhoz. Anyám süt pogácsát, mert még péntek este vendégeket fogadnak, a komákat legénybúcsúztatóba.
Hát nekem nem szólt, gondoltam, hogy gratulálni kellene neki, de azzal csak cukkolnám szerintem. Úgyhogy inkább nem írok neki semmit. Anyám húslevest főz meg paprikás csirkét az esküvőre. Aztán szombat reggel felkerekednek, elmennek megházasodni, aztán – ahogy a kisöreg mondja – húznak Pestre. Kiderült, hogy miért csak egyházi az esküvő, és miért nem állnak össze hivatalosan is: mert akkor az anyja elvesztené az utána járó gyerektámogatást. Mivel a szülei elváltak, és addig, míg tanul az újasszony, jár támogatás. De amint férjhez megy, ez megszűnik. Mondjuk jogos, de azért mégis furi kicsit.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat