Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-09-18

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-09-18

Kedves Jucó!
Jó hideg van ma reggel, nyolc fok volt a kocsiban kilenckor. Nem fáztál? Tegnap eszembe jutott Tünde néni. Vajon mi lehet vele? Meg Lencsivel? Nem is emlékszem már a nevükre, meg Sünire. Onnan jutott eszembe, hogy napok óta a „Kisöcsém már fut a réten, jön már haza anyuka ... megáll, integet a kapuba.” Szóval ez a versike jár a fejemben, és hiába kerestem az interneten, nem találom, úgyhogy nagy a valószínűsége, hogy Tünde találta ki. És te olyan sokat mondogattad ezt a kis verset, hogy megtanultam, de hát azóta a nagyját el is felejtettem. Egyszer, ha jól emlékszem, ezt meg is kérdeztem tőled SMS-ben, mire azt válaszoltad, te sem emlékszel többre. Úgyhogy nemcsak nekem rövid a memóriám. Lehet, hogy a memoria rövid o. Már nem emlékszem erre sem.
Szóval kerestem az interneten. Mert például a nyolcadikos koromban szavalt verset, aminek a refrénje az „édesanyánk mellbimbaján tejcsepp a remény” volt, szóval azt megtaláltam. Nem pontosan így, de majdnem ez volt a szöveg. Egyébként nem rossz vers, csak egy 14 évesnek meglehetősen furcsa volt. Érdekes, most megnéztem a google-on, és nincs meg. Pedig bemásoltam volna.
Tegnap este hallottam azt a nagyon régi számot az Omegától, amin oly sokat sírtam annak idején. Ha én szél lehetnék kezdetűt. Ma már nem sírok csak nagyokat sóhajtozom. De lehet, hogy januárban megint sírnék, mert valahogy abban az időben uralkodik el rajtam a depresszió. De mondjuk egyre kevésbé. Hej, bizony nagyon nehéz időket éltem át, és szerintem te is meg mama is.
Ismered azt a helyesírási szabályt, amit az előbb alkalmaztam? Ha néma hangzóra, vagyis nem kiejtendőre végződik egy idegen szó, akkor a magyar ragot kötőjellel kell hozzákapcsolni. Pl. google-on. Vagy Danonne-nal. És az utolsó kiejtett betűhöz kell a ragnak alkalmazkodnia.
Pedig milyen kis vidám dal ez a „Ha én szél lehetnék ...” Persze más értelemben írták, mint azt én most értelmezem. http://www.youtube.com/watch?v=8zuvOJeTI9g
Azért még most is könnyes lesz a szemem, mikor meghallgatom. Majd te is hallgasd meg, ha itt jársz az olvasásban. Azért sajnálom, hogy sosem olvasod ezeket el, pedig megtehetnéd. Lehet, hogy olvastad valamikor, de annyira felidegesített valami, hogy onnantól fogva nem olvastad tovább.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat