Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-09-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-09-01

Kedves Jucó!
Vajh’ mennyire kell tisztelni halottainkat? Milyen gyakran kell hozzájuk kijárni a temetőbe? Bizony, míg él valaki, arra vágyik, ne felejtsék el, és ennek egyik látványos megnyilvánulása, hogy mindig friss virág van a sírján. Én most azt mondom, ennek nincs jelentősége, bár ha arra gondolok, hogy a síromat felveri a gyom, akkor kicsit rossz érzés fog el. De az, aki csak szétszóratja magát egy folyóban? Annak nincs gond a sírjával.
Szóval én nekem nagyon sokat jelentett nagyanyám, a sírjánál mégsem voltam legalább 15 éve. De akkor is csak akkor, mikor valami temetés volt, és a szomszédban nagyanyám feküdt. Ennek ellenére elevenen él az emlékezetemben. Mindennap eszembe jut, például tegnap este is gondoltam rá, hogy mennyire szerettem, és remélem megbocsájtotta azt a sok gonoszságot, amit elkövettem ellene. Ez azonban nem kérdés, mert olyan jó ember volt, hogy az unokáira sosem haragudott tartósan. Mondjuk én jó párszor kivertem a biztosítékot nála, mikor szándékosan megijesztettem. Például bebújtam a szekrény alá, és amikor elsétált mellettem, kinyúltam észrevétlenül és megfogtam a bokáját. Gondolhatod, hogy megijedt a gyenge szívével. Mert gyenge szüve volt, az is vitte el, egy infarktus. Szegény.
Na, visszatérve, én nem kívánom, hogy virág legyen a síromon, én sem voltam apám sírjánál húsz éve, nekem elég, ha az emlékeidben élek. Persze, ha vannak jó emlékeid velem kapcsolatban, ha nincsenek, akkor jobb, ha elfelejtesz.
Egyébként nem tartom kizártnak, hogy azért óckodom a temetőtől, mert anyám feszt kijárt gyerekkoromban, majdnem mindennap. Szegény, hogy szerethette apámat. Érdekes, hogy a gyereke felé sosem mutatott semmiféle érzelmet.
Reggel felhívtál, hogy délben találkozhatnánk, de most nem tudok, mert annyi a munka, ráadásul angol is van, ami elvesz a munkaidőből két órát – ráadásul heti háromszor két órát – és így annyira feltorlódnak a munkák, hogy nem győzöm megcsinálni.
De pénteken találkozhatnánk, ezt meg is írtam neked, de persze nem válaszoltál. Feltételezem, nincs pénz a telefonodon, küldök is mindjárt.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat