Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-10-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-10-08

Kedves Jucó!
Reggel néztem az ATV-t, ahol Friderikusz m?sorában a kutyákról beszéltek. Az egyik etológus mondta, hogy a kutyák értelmi képessége kb. egy 3-4 éves gyereknek felelnek meg. Tehát egy csomó mindent ért, és össze tud rakni a fejében. Például Gölödin is hogy összerándult, mikor újra meghallotta a régi gazdája hangját, mert egybôl tudta, hogy megy vissza. Persze azóta már jobb helyen van. Majd megint utánaérdeklôdöm, hogy van. Mesélte azt is a tudós, hogy egyszer ült a buszon, és látta, hogy egy kis vizslát kitesznek az autóból. Aztán a gazdi bevágta az ajtót és elhajtott. Pár óra múlva megint arra ment a busz, ô jött visszafelé, és direkt nézte, mit csinál a kutya. Szegénynek addigra már vittek vizet meg egy kis ennivalót, de ôt ez egyáltalán nem érdekelte, csak az autókat nézte, ide-oda kapkodta a fejét, nézte, mikor jön a gazdája. Nem érdekelte semmi, sem az étel meg víz, meg az emberek, csak a gazdáját várta. Teljesen pánikban volt szegény. Meg azt is mondta, hogy ha egy kiskutyát letesznek a f?be és eléállítanak egy embert meg egy másik kutyát, az embert választja minden esetben, mert közelebbi fajtársának érzi, mint a másik kutyát. Bizony, anyám már azon gondolkozik, szegény Bindzsivel mi lesz, ha sikerül eladniuk a házat, és bemennek az emeletbe (ahogy ô mondja). Mert oda nem vihetik magukkal.
Meg nagyon h?séges is. Például ? ezt már írtam ?, hogy volt egy kutya, akinek a gazdáját elvitték katonának, de a kutya éveken át járt abba a buszmegállóba, ahová korábban mindig érkezett a munkából este hatkor a gazdája. És egyszer észrevette valaki ezt a kutyát meg a kitartását. És amíg élt a kutya ? vagy 6-7 évig ? mindig kiment, várta a gazdáját. És végül meghalt, de akkor szobrot állítottak neki, illetve a kutyah?ségnek.
És hogy mi mindent ért a kutya, arra itt egy szomorú példa: vannak a távolkeleten olyan törzsek, akik egy-egy esküvô alkalmával a lakomára hétféle állatot vágnak le, köztük a kutyát is. És volt róluk egy film, ahol lehetett látni, hogy a kecske, tehén, csirke stb. csak bámult, és fogalma sem volt, mi történik vele, csak a kutya reszketett végig, mert ô volt az utolsó. Ô tudta, mi vár rá.
De hogy ne így fejezzem be, ígérem, hamarosan beszámolok Gölödinrôl. Biztos nagy boldogságban él.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat