Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-05-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-05-21

Kedves Jucó!
Hej, voltam én Szeghalmon, bizony Szeghalmon. És elmentem anyámmal sétálni a gátra, és bizâ019 anyám mesélte, hogy az ő kis unokája (így: az én kisunokám) itt biciklizett le a gátoldalról, úgy, hogy még a lábát is felrakta a kormányra. Neki meg majd megállt a szíve, amikor látta, hogy úgy döngetsz lefelé. És nem is csak egyszer, többször is egymás után Kolbásszal. Amikor meg szólt, hogy elég legyen, csak nevettél, és továbbra is úgy biciklizél. Ezt nem is mondta akkor, hogy ilyen szófogadatlan voltál. Most sem panaszkodott, csak mesélte. És olyan szép emlékek ezek, mondta. Igazán sajnálja, hogy most már nem lát. Tőlem kérdezte, hogy vajon, ami pénzt küldött neked Karácsonyra, azt vajon megkaptad-e. Mert nem köszönted meg, holott előző évben írtatok egy SMS-t, hogy megkaptátok. És most nem. Pedig megérdemelte volna szerintem, főleg úgy, hogy a kis nyugdíjának a harmadát elküldte neked. Ha nagy leszel, ilyet sose csinálj. Mert még most is azon aggódik, hogy esetleg azt hiszed, hogy őneki nem is jutottál eszébe, és nem küldött semmit neked Karácsonyra. Meg még nekem mondta, hogy holnap lesz a névnapod. Csodálkozott is, hogy nem tudtam. De mondtam neki, hogy nálunk egyáltalán nincs a névnapozásnak hagyománya. De ha te ragaszkodsz hozzá, akkor boldog névnapot kívánok. Mert tavaly mondtad is mamának, hogy lám, már el is felejtettelek, fel sem köszöntöttelek.
Azt is mesélte, hogy kiskorodban egyszer megkérdezted tőle, hogy miért úgy mondja, hogy pauló. Mert azt nem úgy kell mondani, hogy pauló, hanem hogy póló. Hát, bizony, lehetett tőled tanulni. Meg nem ótó, hanem autó. Azt is megtanítottad nekik. Sokat mesélt anyám. Meg hogy egyszer ott voltál 13 napig, és minden alkalommal sususuztál sírós hangon mamának vagy nekem a telefonba, aztán, amikor leraktad, mint akit kicseréltek, vidáman rikkantottál: Gabi, gyere kártyázni! És már rohantál is. Kolbász meg annyira ideges volt, hogy panaszkodsz a telefonba, hogy majdâ019 kipukkant (mert anyám nem azt mondja, hogy majdâ019 kipukkad, hanem kipukkan). Nagyon szeretett nagyanyád, de egy hét után nyugtatót kellett bevennie. Meg volt olyan, hogy szépen megágyazott a lenti szobában. Te Bandi papa helyén aludtál, anyám mellett, Kolbász külön ágyon, de ugyanabban a szobában. Te szépen lefekvés előtt belopakodtál, és összegabalyítottad Kolbász ágyát, aztán szépen kiültél a konyhába, mintha misem történt volna. Aztán amikor Kalbász ment aludni, neki üvölteni, hogy hogy néz ki az ágya. Persze rögtön tudta, honnan fúj a szél, hát ő is összegabalyította a tiédet. Erre te is ordítottál. Na, anyám meg kezdhette előlről. Sőt, volt hogy egyenesen azt sutyorogtad Kolbásznak, hogy â01Ebosszantsuk már fel valamivel nagymamátâ01D. De anyám sosem haragudott, most is nevetve mesélte a nagy csínytevéseidet. Mondta, hogy egyszer mentetek a piacra, szépen felöltöztetett, ő is felvette még a gyűrűjét is, úgy ballagtatok. Kolbász meg vitte hátul a kosarat. És egyszercsak megfogtad nagyanyád kezét. Még csodálkozott is, mi történt, hiszâ019 előtte sosem tettél ilyet. Akkor te mondtad, hogy olyan szépen csillog a gyűrűje, hogy attól félsz, egy szarka lelopja az ujjáról. Ilyen kis aranyos voltál.
Meg egyszer felmásztál a fára, és letört alattad az ág. Jól fenékre estél, és nagyon megfájdult a hasad. Mondtad is, hogy hagyjanak ott téged az útszélén, és menjenek haza, mert neked igencsak véged. Azért csak nem hagytak ott a gátmenti erdőben. De hazáig végig fájt a hasad. Anyám meg is volt ijedve. Fel is hívta mamát, elmondta, mi történt. Akkor a mama azt mondta neked, feküdj le kicsit, és a nagymama simogassa kicsit a hasad. Így is lett, nagyanyád simogatta egy percig, aztál felpattantál, hogy most már semmi bajod, gyerünk játszani. Így gyógyított meg mama kétszáz kilométerről. Hej, sokat mesélt hétvégén rólad anyám. Bizony, fáj a szíve utánad. Azt mondta, egyszer még szeretne veled találkozni, mielőtt meghal. Remélem, teljesül a kívánsága.






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat