Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-03

Kedves Jucó!
Van egy általam nagyra értékelt Kancheli nevezetű grúz vagy örmény zeneszerző. http://www.youtube.com/watch?v=LqFK7iQiUzY&feature=related
Egy darabját hallottam egyszer, a Styxet, az nagyon megtetszett és akkor utánanéztem több darabjának. Nem egy vidám muzsika, de nekem tetszik. Most itt volt Pannonhalmán egy egyházzenei fesztiválon. Sok darabját adták elő, köztük a Styx is elhangzott. Ő is itt volt és az volt az érdekessége a műsornak, hogy Bachhal párosítottak össze minden koncertet. Vagyis elhangzott egy Kancheli darab, utána közvetlenül egy Bach. Szóval a Bartókon volt ezekről a darabokról kritika és meglehetősen lehúzták. Unalmasnak, innen-onnan összelopkodott, egymásra hányt barokk, romantikus elemekből álló zenének mondták plusz, hogy szentimentális. Lehet, nincs kizárva, hogy igazuk van. Ennek ellenére nekem tetszik, mondjon bárki bármit is. Régen ilyen nem lett volna. Ha tetszett egy zene és egy általam mérvadónak tekintett valaki azt mondja, rossz, akkor eltántorodtam volna a pozitív értékelésemtől. Manapság már más a helyzet. Nem mondom, hogy nem lehet befolyásolni, de nem annyira, mint régen. Sőt, ha mondjuk Pálos apáék mondanák, hogy ez egy szentimentális zene, akkor vállalnám. Mert tegnap, a kritikában mondták azt is, hogy össze sem lehet hasonlítani Kurtágh Györggyel, hát akkor ha Kurtágh a mérce, akkor én nem bánom, ha alatta van az ízlésem. Na, ez a magabiztosság, vagy inkább önbizalom, ami kialakul egy idő után. Persze nagyon jól tudom, hogy nem vagyok tévedhetetlen, de vannak kisebb dolgok, mint pl. a zene, amiben már nem tudnak irányítani. A munkában is biztos vagyok a dolgomban, de ha valaki észérveket hoz fel, meg lehet győzni. Sőt, sokszor engedékeny vagyok, holott tudom, hogy nekem van igazam. A legrosszabb, ha egy ember ostoba, plusz meg van győződve róla, hogy igaza van mindenben, és persze abból egy jottányit sem enged.
Most, hogy ezeket leírom neked, kicsit ilyen beképzelt embernek tűnök már magam előtt is, de annyi szolgáljon védelmemre, hogy azért engem meg lehet győzni. Az ostobát nem, és azok nagy hangon hirdetik is az „igazságot”.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat