Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-02-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-02-22

Kedves Jucó!
Hej, hej, hej, ma hajnalban fél hatkor szólt a gyerekem, aztán meg nem tudtam visszaaludni, így hallgattam a nagy csendben. De sokáig volt csend, megszólaltak a rigók. Hej, hej, je, a feketerigók. Milyen szép is ez, vége a télnek, énekelnek a rigókák. Ilyenkor hallgattuk sokat a bolíviai zenéket, emlékszel? Milyen szép is volt: nyitva a konyhaablak, szól a szarkaháj, szarkaháj, ülsz az etetőszékben, esszük a jó téliszalámis kenyeret. Aztán kikapcsoljuk a magnót és a rigók énekét hallgatjuk.
Hej, bizony vannak az ember életében szép pillanatok, amikre mindig emlékezni fog. Ilyen volt ez is, és talán ez a pillanat is lepereg előttem, mikor kilehelem a lelkem.
Most természetesen ilyesmi zenét hallgatok, a szarkaháj nincs meg a youtube-on sajnos. De érzem a levegőben a tavaszt, még nagy hó van, alig egy fokot mutat a hőmérő, de érezni a langyos tavaszi szelet. Hej, hogy unom már a telet. Pedig nyáron meg hogy élveztem, mikor egy nagy zivatar után kimentem az utcára és csak 15 fok volt és fáztam. De már nem bánnám, ha jó meleg lenne. Persze nem nagyon csak 20 fok körüli.
Mama mondogatta mindig, hogy mennyire várja már, hogy jó meleg legyen, de amikor hirtelen lett vagy 30 fok, akkor meg csak pihegett, és a huszonegynehány fokot sírta vissza.
Hej, milyen szép a tavasz, a legszebb hónap a március. De ezt biztos megírtam, immár ötödjére. Mert lassan annyi éve írom ezt a levelet. Nem is tudom, hányadik oldalon járok már, szerintem a 900. körülin. Vajh’ elolvasod-e valaha. Szerintem nem bánnád meg, sok hasznos és tanulságos dolog van benne.
Na, a csacsogásról jutott eszembe, hogy letorkolltak pénteken, hogy a konferencián annyit beszéltem, meg kifecsegtem egy üzleti titkot is, ami miatt nem lehet közkinccsé tenni a videót, amit rólunk készítettek. Eléggé lehangolt ez a dolog, mondhatni, búnak eresztettem a fejem, de aztán kihevertem. Ebből az a tanulság, hogy elsőre ne akarjon az ember magyarázkodni, mentegetőzni. Mert bennem ez volt, vagyis hogy megyek a főnökséget, és megmagyarázom, hogy nem is beszéltem annyit, meg ha beszéltem is, ne haragudjanak. De jobb, hogy erőt vettem magamon, hallgattam és így nem csináltam magamból hülyét. Szóval nem szabad egyből ugrani semmire, hagyni kell, hadd ülepedjen minden.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat