Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-04-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-04-26

Kedves Jucó!
Írtam a mamának, hogy beszélnünk kellene, de azt válaszolta, hogy csak másodika után ér rá. Feltételezem, hogy elutaztok erre a négy napra valahová. Ez igen jó dolog, mert szép idô lesz. Lehet, hogy én is elmegyek anyámékhoz falura. Remélem, azért tanulgatsz szorgalmasan, és viszed magaddal a tankönyved. És hová mentek? Biztos a Mátrába vagy a Bükkbe. Ha oda, az jó, mert ott sokat lehet kirándulni. Emlékszel, milyen szépek voltak azok a kirándulások annak idején Szilvásváradon meg Mátrafüreden?
Na, és a fonalinnal mi van? Bévetetted már a Dunába? Mert a gólyák már rég ittvannak. Ha vidékre mentek, biztosan látsz majd, mert most sokkal több van, mint régen. Mert nagyon sok a m?veletlen, gazda nélküli föld, ami tele van olyan állatokkal, amit a gólya szeret. Mert a gólya csak az utolsó esetben eszi ám meg a békát. Kedvence a hal, meg a kisebb rágcsálók.
Tegnap este néztem kicsit az Ameliet, és van benne egy olyan történet, ami igen elgondolkodtató. Az, amikor egy fickónak van egy lánya, akivel évek óta nem találkozott és nem beszélt. Már gyereke is van a lányának, és ô még nem is látta az unokáját. És Amelie tudta, hogy ez nagyon fáj neki, ezért juttatta el azt a kis dobozt, amit talált a falban. Abban voltak a fickó régi, gyerekkori játékai. És úgy juttatta el hozzá, hogy nem tudta, honnan kapta. Ezt egy égi jelnek vette, ami arra indította, hogy vegye fel a kapcsolatot a lányával. Vagyis a régi emlékeket élessze fel, ahogyan azok a régi játékok is felébresztették benne a régi szép idôket. Hej, bizony, szép film ez az Amelie.
Úgy tudom, hogy a Két Malom kávézó, ahol Amelie dolgozott, valóban létezik a Monte Martre-on, ahol a filmben élt. Sôt, Colinon úr zöldséges boltja is létezik. És valóban úgy is hívják a tulajdonost, hogy Colinon. Emlékszel, amikor a félkez? segéd mondogatta, hogy Colinon, leszarom. Ez egy elég híres mondat, és gondolom, mondták már párszor az igazi Colinonnak is. Hej, ha mi egyszer elmennénk oda! Az lenne ám az igazi. Mert Párizsba nem ám a Disdney Land miatt mennénk, mint Patríci?, meg nem a Lafayette áruház miatt, ahol királykisasszonyruhát lehet kapni. Hanem elmennénk mi a Monte Martre-ra (nem biztos, hogy így írják), sétálnánk mi egész nap, meg az Eiffel toronyba is felmennénk, bagettet ennénk, reggel innánk kávét a kávézókban. Persze te kakaót, meg kroasszant ennél. Hej, szép is lenne. De tudom, ha el is mész valaha Párizsba, nem velem akarsz elmenni, hanem Pintérrel. Nem is baj, jól van ez így. Pedig jó lett volna elmenni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat