Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-31

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-31

Reggel hallottam a rádióban Jose Carreras történetét. Ő egy nagyon híres operaénekes, még Pavarottival meg a harmadikkal – Placido Domingo – lépett fel nagyon sokat. Tényleg nagyszerű tenor. Szóval már ötévesen csodaszámba ment a hangja, a 70-es években meg már világsztár volt. De 1987-ben kiderült, hogy akut leukémiás. Akkor egy évre elutazott az USA-ba gyógykezelésre. És egy év után újra elkezdett énekelni, és azóta töretlen a pályájafutása, vagyis ma is dalol. Így már 20 éve gyógyultnak számít. Gondolhatod, egy hétköznapi embernek mennyi esélye lenne a túlélésre. Nemhogy húsz, hanem még öt éig sem élne. Hát ennyit számít a pénz.
Kolobásztól kérdeztem, hogy konkrétan mit dolgozik, merthogy írta tegnap előtt, hogy a fizikai munkát nem fizetik, a szellemire meg sorban állás van, de rajta van az ügyön. Én ebből arra következtettem, hogy talált munkát, ha csak 1-2 naposakat is. Ezért kérdeztem, miket csinál. Erre írt egy olyan levelet, amiben legorombít, hogy már megírta, hogy csak keres, és még nem talált. Aztán lehet, hogy nem ilyen dörgedelmes hangvitelű, csak én képzelem annak. Mert sokszor az emberek kivetítik az érzelmeiket vagy inkább félelmeiket ilyen esetben egy levél szövegére. Mert lehet azt úgy is olvasni, hogy normálisan írta. Meg lehet dörgedelmesnek is gondolni. Úgyhogy jobb az előbbiben bízni. De azért nem valami szívélyes velem, sosem kérdez semmit, nem is hív.
Azon szoktam itt mosolyogni magamban, mikor jönnek a munkatársaim, és idézik, hogy mit írt az ügyfél, meg milyen stílusban. Felviszik a hangjukat, mintha az ügyfél így beszélne, és nyafogva előadják a levél tartalmát. Nincs kizárva, hogy tényleg így írta, illetve így kell érteni a levelét, de nem minden esetben van ez így.
Szóval, ha majd nagy leszel, és te leszel hasonló helyzetben, jusson eszedbe, hogy nem lehet 100%-osan eldönteni egy levél, pontosabban egy-egy mondatból, hogy milyen hangnemben íródott. Próbáld pozitívan nézni, pozitívan hozzáállni.
Most én is átértékelem Kolobász levelét, és megpróbálom úgy nézni, hogy merő jószándékból oktatott ki az a piszkos, mocskos csirkefogó, nemzetközi szélhámos. Na, látod, nem is olyan egyszerű pozitívra váltani.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat