Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-28

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-28

Kedves Jucó!
Láttam a viven, hogy kiegészült a nyelvtudásod írre is. Vagyis tudsz – de szerintem csak tanulsz – írül. Erről jutot eszembe, hogy Erik pár éve mesélt egy kis szigetről Írországban, ahová csak repülővel lehet eljut, szóval ott még írül beszélnek az emberek. Nagyon kalandos az utazás oda meg vissza, mert előtte az embereket megmérik, aztán a súlyuktól függően szétültetik a gépen, ami mondjuk 10 embert tud elvinni egyszerre. Aztán jön a félórás haláltánc az óceán fölött, végül a megérkezés. Itt el lehet menni egy jó fél napra a közeli faluba, és ki lehet próbálni az ír nyelvtudást. Állítólag nagy élmény. És ilyen kalandos a visszaút is.
Hej, szívesen elmennék én veled, már tavaly el is határoztam, elmegyek én oda. De aztán mégsem mentem, pedig lehetett volna Erikéknél lakni. De ha valamikor olvasod ezt a levelet, gondold végig, van-e kedved elmenni, és keress meg, ha még élek. Talán elmegyünk mi oda.
Nyusziék vettek egy kocsit, elég öreg, nyolc éves, annyi idős, mint Pirka volt annak idején, mikor megvettük. Nyuszi jár vele, nagyon izgul, de kell is 3-4 hónap, mire jól belejön a vezetésbe. Érdekes, Evelin nagyon fél vezetni, pedig azt hittem, vagányabb nő. Meg amikor ketten ülnek a kocsiban, csak riogatják egymást, meg aki épp nem vezet fogja a fejét, hogy mit művel a másik. Szórakoztató lehet.
Mama is azzal kínozott, mikor először vezettem, hogy olyan arcot vágok, mintha be lennék kakálva. Hát lehet, hogy úgy néztem az utat, mintha az életem függne a követzkező 10 métertől. De azért szép lassan megszoktam. Bár vezetni egyáltalán nem szeretek azóta sem. Van, aki megnyugszik, ha vezet. Nem tudom, mama szeret-e már vezetni. Úgy rémlik, mintha valamikor azt mondta volna, ha ideges, vezet egy kicsit és nyugodtabb lesz. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
Idén is kitűnő leszel? Remélem. Ha így haladsz, biztos felvesznek az orvosi egyetemre. Mama azt mondta, ő azért lett orvos, mert mondta neki az apja, hogy majd őt fogja gyógyítani öreg korában. És biz’, igaza is lett. Engem nem kell majd gyógyítanod, nem azért írtam.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat