Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-06-14

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-06-14

Kedves Jucó!
Útközben idefelé, a biciklin eszembe jutott valami, amit meg akartam kérdezni, csak mire ideértem, megint kiment a fejembôl. Na, majd eszembe jut.
Tegnep olvastam az interneten a régi kivégzési módokról, és félelmetes, mire képes az ember. Fôleg az olyan kivégzésekkel kapcsolatos ez a megállapítás, amikor még szórakozik is mások kínján. Például itt a tüzes tehén. A harmadik században kisérletezte ki valaki. Egy jó nagy tehénformát kovácsoltak, öntöttek vasból, a teste viszont üreges volt. Feje, farka, lába, mindene megvolt. És ebbe az üregbe beültettek két-három embert, és szépen alájuk gyújtottak. Gondolhatod, milyen lehetett ott bezárva. És hogy a kívülállók élvezzék az elôadást, kis szelepeket is vágtak, amibôl a benti ordítások, üvöltések olybá t?ntek, mintha a tehén bôgne. És jól szórakozott a közönség. Bár a feltaláló nem annyira, mert az uralkodó, akinek felkínálta az új kivégzôszerkenty?t, rajta próbálta ki elôször. De az uralkodó is megismerte, milyen bent odakozmálni, mert az ôt követô király meg rajta próbálta ki. Arra gondoltam, milyen lett volna, ha engem is ilyenbe sütnek meg. El is képzeltem, még azt is, hogy elôzô este mit mondtam volna neked búcsúzóul. Mert azt megengedték, hogy a szeretteitôl búcsút vegyen az elítélt. Biztos azt mondtam volna, hogy ne aggódj miattam, mert kivégzés elôtt ópiummal kábítják el az embert, és nem is érez semmit. Aztán meg mindent megtettem volna másnap, hogy nem kiabáljak, és megnyugodj, hogy tényleg ópiumot adtak. Hát, nem egy vicces téma a mai levél.
Meg van egy Mehmed Karcsika nev? gyerek, akit három éves korában kilopott az apja Törökországba. Az anyja meg magyar, ô itthon maradt. Aztán pár hónapja nyomára akadtak az apjának, illetve elvették tôle a fiát, és visszahozták az anyjához. A férfi ellen emberrablás miatt évek óta elfogató parancs volt érvényben, úgyhogy amikor látta a rendôröket, hogy jönnek a fiáért, elbújt. Reggel hallottam a hírekben, hogy a magyar határon önként jelentkezett, mert nem bírta a fia nélkül, és inkább vállalta a sokéves börtönt, csak látni akarta a fiát. Le is tartóztatták, és már ül is a cellában. Hát igen.
Tegnap azt írtam, hogy nem nagyon tudok neked mit írni az iwiwen, illetve a fríméleden, de azért kora reggel felébredtem, és azon gondolkoztam, hogy el kellene neked küldeni a jutyubról egy enya számot. Vagy egy Gy?r?k urát. De igazából úgy gondolom, ezek már nem is érdekelnek téged.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat