Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-08-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-08-16

Kedves Jucó!
Tényleg csak az az igazi szeretet, ami szenvedés árán születik? Mert tegnap ezt olvastam a Bibliában az Efézusiaknak irott levél 4. részének első valahány versében. És ez volt az igeszakasz, amit Bán Banán olvasott az esküvőnkön a Kálvin téren, mikor mamával esküdtünk egymásnak örök hűséget isten színe előtt. Vagyis el kell szenvedni egymást szeretetben.
Szóval csak a szenvedésen át tud valaki igazán szeretni? És ezt azért állítja Pál apostol, mert Jézus mutatta meg az igazi szeretetet. Vagyis ő szenvedett mindnyájunkért.
Ezen gondolkozom tegnap este óta. És lehet, hogy így is van, bár nehéz belátni. Mert ugye, ami könnyen jön, nem az igazi. Vagyis, ha te könnyedén elviseled Balázs hülyeségeit, vagyis üres türelemmel rendelkezel iránta, akkor nem olyan értékes az a szeretet, mintha megdolgoznál érte.
Mert az ember azt tudja igazán megbecsülni, amiért keservesen megdolgozott, mint például te nem igazán vigyáztál a fényképezőgépre, a mobiltelefonra, mert nem szenvedtél meg érte.
Mert én például szeretlek téged, és bizony sokat szenvedtem. De nemcsak kiskorodban, hanem később is. És arra, amit akkor szenvedtem, mikor kisbaba voltál, már nem emlékszem, csak arra, amit nagykorodban kellet szenvednem. De gondolom, te is szenvedtél miattam, de hát annak a vége nem szeretet lett. De ez most máshová kanyarodna, úgyhogy hagyjuk.
Szóval az igazi szeretet csak szenvedés útján jön össze. Biztos így van, nem jutottam még előbbre, csak topogok e kérdés körül.
Na, mindegy, majd kikristályosodik, mint az angol. Vagyis úgy gondoltam, már rég tisztában kellene lennem az igeidőkkel, legalábbis az első kettővel, de hát egyszerűen még ezeket sem tudom sajnos. Pl. I love you. Do you love me? She doest love me. És a másik idő She is smiling at me. She isn’t smiling at me.
Szóval ezeket még minid keverem, holott vagy 6 évet jártam angolra életemben. Szép, nem?
Na, megyek, ma sok dolgom lesz, de az egész héten sokat kell dolgoznom, mert a kolléganőm elment szabadságra, plusz pénteken augusztus 20., úgyhogy mindent be kell addigra fejeznem. De hát megoldom, Isten megsegít.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat