Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-09-18

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-09-18

Kedves Jucó!
Szereted a Beatlest? Mert bizony nagyon jó. És mostanában jöttem rá, hogy milyen jó. Persze 16 évesen még jobban szerettem, de most már úgy látszik, elértem a második gyerekkort. Most is bekapcsoltam a jutubon egy számot. Ha tudod, hallgasd meg: http://youtube.com/watch?v=RuUhZxkr194 Szerintem neked is tetszeni fog. Tegnap hallgattam a Bartók rádiót, és ott hetek óta tart egy sorozat, amikoris egy-egy Beatles számot elôvesznek, és bemutatják a meglévô összes feldolgozását. Nagyon érdekes, meg van, ami jobb, mint az eredeti.
Így vagyok én az aranygaluskával is. Eredetileg úgy kell készíteni, hogy az ember nem rak a belsejébe kis baracklekvárt. De én egyszer hallottam nagyanyámtól, hogy az úgy az igazi. Ígyhát szombat délután úgy is csináltam. Sôt, annyit újítottam benne, hogy nem jénai tálba, hanem az én csoda öntött vasfazekamba raktam, kelesztettem, és szépen úgy sütöttem meg. És az olyan is volt, amilyennek lennie kellett. Szép aranybarnára sült, hozzá ettem híg vaníliapudingot. Mert még annak idején mama nem volt hajlandó olyan vaníliasodót enni hozzá, amiben nyers tojássárgája volt. Azért nyers, mert ha felforr, akkor összeugrik benne a tojássárgája. Sokat is bosszankodtam, de aztán beláttam, igaza van. Azóta úgy csinálom. És jobb, mint az eredeti, elhiheted. Kár, hogy nem tudtál belôle enni. Lehet, hogy azóta nem is ettél aranygölödint.
Emlékszem, egyszer egy vasárnap reggel nekiálltam aranygaluskacsinálni. Te meg boldogan hívtad nagyapád, hogy jöjjön, mert az lesz az ebéd. Jött is, csak sajnos az egészet ki kellett dobnom, mert nem kelt meg. Valószín?leg az élesztô nem volt elég friss. Gondolom, milyen ideges lehettem. Arra már nem emlékszem, de arra igen, hogy mennyire sajnáltad nagypapát, amikor szomorúan nézte az üres tányért. Mert gondolom, ô is rákészítette a kis hasát útközben, mint mindegyikônk.
Hát most jól sikerült. Talán még egyszer fogsz enni belôle az életben. Ha nem, akkor majd a mennyországban találkozunk, és ott sütök neked aranygölödint. Persze, ha lesz ott jó baracklekvár, mert anélkül én hozzá sem fogok.
Még pénteken voltál a viven, és el is olvastad a 400. oldalt. Nem írtál rá semmit, bár nem is kérdeztem semmit. De azért jó lett volna, ha írsz. De jó így is. Ha nem akarsz írni, ne írj.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat