Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-01-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-01-22

Kedves Jucó!
Beszélgettem itt reggel a kolléganőmmel, kérdeztem, mit fog főzni, és még nem tudja, de mondott egy jót: nem tudom, mi a neve, de már ma este össze tudom készíteni, így nem fog elmenni az egész szombat délelőtt a főzéssel, amit nagyon nem szeretek. Meg fogok sütni szilvalekváros buxát. Hej, milyen jó lenne, ha eljönnél holnap. De már nem is írok, emrt úgysem jössz, és rossz mindig szembesülni a kifogásokkal, de leginkább azzal, hogy nem jössz. Na, mindegy, a recept a következő: egy tepsi közepére lefektetsz bacon szalonnát, vagyis szeletelt szalonnacsíkokat. Erre fektetsz valamilyen csirkehúst. Mondjuk csirkecombot. De olyat, amiben már nincs csont, és félbe van szeletelve. Vagyis nem vastag. Ezt megsózod, megborsozod kicsit. Erre raksz karikára vágott kolbászt, karikára vágott póréhagymát, szeletelt gombát, aztán megsózod valamennyire, erre megint raksz egy réteg csirkecombot, megpergeted sóval, rá hagyma, gomba, kolobász meg minden, ami otthon akad. Mondjuk padlizsánkarika. Aztán ezt az egészet körberakod karikára vágott krumplival, ezek nem vékonyak, mondjuk kisujjnyi vastagok. Ezeket is meg kell sózni. Öntesz az egész alá másfél deci vizet, lefeded alufóliával, berakod a közepesen meleg sütőbe, aztán 40 perc múlva leveszed róla az alufóliát, és sütöd még vagy 10-15 percig. Szóval az a lényeg, hogy pirosra süljön, mint Szeghalmon a krumpli. Na, és akkor kész, ha lehet, ne túrd szét az egészet, hanem szeleteket vágj belőle. Biztos finom. Egyszerű, nagyon el sem lehet rontani, legfeljebb a sózással. Mert az nem jó, ha sótlan, de az is rossz, ha ehetetlenül sós.
Na, ez lesz hétvégén, de állítólag ez olyan finom, hogy nem szokott maradni belőle másnapra, vagyis vasárnapra. Így akkor lehet megint valami újat főzni. De nem bánom, mert szeretem csinálni.
A gyerekem ma hajnalban is felébredt ötkor, és nem akart visszaaludni, csak nagy nehezen. Aztán hatkor megint felébredt, óbégatott, míg enni nem kapott. Aztán kicsit nyugton volt, játszogatott, és akkor meg már álmos lett, azért sírt. És mivel nagyon éberen tud aludni, választhattam, vagy hétkor elindulok otthonról dolgozni, hogy tudjon aludni, vagy szórakoztatom legalább nyolcig. Ez utóbbit választottam, nem volt könnyű.
Na, most már megyek dolgozni, mert Jabba a nyomomban van.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat