Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-24

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-24

Kedves Jucó!
Megzavarodok itt a melegtől. Napok óta megy a padlófűtés úgy, hogy kint 29 fok van. Nem direkt csinálják, csak valaki össze-vissza tekergette a melegvízcsapokat, és most kísérleteznek, hogy visszaállítsák. Mert egy csapot, ha leállítanak, legalább egy nap, mire kitudódik, hogy most elzárták, vagy jobban felspanolták. Úgyhogy a négy csapot kombinálgatják, mi meg majd meg fúlunk a melegben. Ez megy napok óta.
Elég rosszkedvem van, és nem tudom, mitől. Ja, plusz még az ajtót sem lehet kinyitni, hogy legalább kiszellőztessünk – mivel ablak nincs –, mert kint meg aszfaltozzák az utcát, és attól a rákkeltő kátrányszagtól fúl meg az ember. Szóval így állunk. De ez nincs összefüggésben a rossz kedvemmel. De tényleg nem tudom, mi lelt.
Szegény mama sokszor szenvedett ettől. Olyankor csak azt mondta, rám jött a bolondóra, és hagyta, majd elmúlik. Így is volt. Megfigyeltem, hogy szinte egyik pillanatról a másikra elromlik a kedvem – mondjuk ennek mindig oka van, például, ha valaki kiabál velem, vagy jön egy levél a bíróságról – és onnantól másfél nap, mire helyrerázódom. De még egyet alszom is, és másnap ott folytatom, ahol este abbahagytam. Aztán a nap folyamán valahogy feloldódik a rosszkedv. De volt már olyan is, hogy ez a rosszkedv kitartott két napig is, vagyis még a második éjszaka után is bal lábbal keltem fel reggel. És ez az, amit nem engedhet meg magának az ember. Mert lehet rossz kedve, de tartósan nem. Túl rövid az élet ahhoz, hogy csak egy napot is elpazaroljunk bosszankodásra.
Na, most, hogy ezt leírtam, már jobb. Úgy látszik, az segít sokszor az emberen, ha elmondhatja valakinek. Vagy legalábbis kiírja magából. Na, most meg már lassan mennem kell. De azért jó, hogy meghallgattál, így elpárolgott a rossz kedvem.
Mondjuk te is tartod a bosszankodást, de csak pár óráig. Vagy csak egy óráig. Minap, mikor a pattanásokat firtattam, bosszús voltál, de mire kiszálltál a kocsiból, elillant az a fene nagy rossz kedved.
Régebben azért nem voltál ilyen sértődős, lehetett még cifrábbakat is mondani. De az már régen volt. Azóta öntudatra ébredtél, mint a proletariátus.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat