Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-07-23

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-07-23

Kedves Jucó!
Azt kérdezte a kolléganőm – így, hogy holnap utazunk falura –, hogy időben el tudunk-e indulni ilyenkor, mikor szabadságra megyünk. Hát, mit mondjak, nem mindig, bár azért nem kell órákat várnom. Mert bizony, mikor Horvátországba mentünk, úgy beszéltük meg, hogy 6-kor indulunk, 10-kor átlépünk a határon, délre ott vagyunk Plitvicán. De nem így volt, mert a hat helyett 10-kor indultunk el. Bár én már előző este mindenemet összepakoltam, és mondtam is mamának, hogy rakjon be mindent a táskákba, mert az, hogy a szoba közepén össze van minden dobálva, az kevés. És sajnos nekem is lett igazam. Tiszta ideg voltam.
Meg akkor is, mikor az Alacsony Tátrába indultunk. Én már napokkal korábban összepakoltam a cuccaimat a hátizsákba, ott állt a sarokban, egy percen belül indulásra készen álltam, de hát mama az indulás előtt egy órával még ott üldögélt a fotelban és a haját hajtogatta. Persze semmi nem volt összeszedve, bepakolva. És a végén taxival kellett menni és a mozgó vonatra felugrani. Hát nagyjából így volt ez mindig. Viccesen hangzik, de sajnos éálőben nem az. Remélem, te ilyenekkel nem borítod ki Bláz komát. Mert előbb-utóbb az ember ezt megelégeli.
Már csak 17 oldalt fogok írni, és vége a naplónak, ami így már eléri az 1000 oldalt. Hej, nem tudom, lesz-e nagy visszatekintés, el fogom-e olvasni az egészet. Nem hinném, mert szerintem akkor elkezdenék beleírni, átfogalmazni, és az akkor már nem olyan lenne, mint amilyennek szántam, illetve amikor azokat éreztem.
Ennyit életemben még nem írtam. Még 50 oldalnál sem írtam többet, vagy még 30-nál sem, azt hiszem, Ószövetségből volt hosszabb a diplomamunkám, kb. 30 oldal. Hát ez az ezer szép. De sajnos messze nem olyan élvezetes olvasmány, mint aminek gondoltam valamikor. Vagy ha nem is élvezetes – nem a legjobb szó rá – hanem olvasmányos, tanulságos. Az az igazság, hogy én nem vagyok valami jó fogalmazó. Mert az, ha jó a fantáziám, nem ugyanaz, mint akinek jó a fogalmazókészsége. Sokáig azt hittem, illetve azt gondoltam, hogy azért kaptam fogalmazásból mindig ötöst, mert jól fogalmazok. Nem azért, hanem mert jókat találtam ki. Ez még mindig így van, szerintem jó ötleteim vannak, de nem mondom, hogy más nem tud jókat kitalálni, de azt mondhatom, hogy a jobbak között vagyok. Viszont sokan vannak, akik sokkal jobban fogalmaznak, mint én. De hát ez van.
Na, akkor most megyek szabadságra, jó sokáig nem tudok írni, de egy jó hét múlva találkozunk, remélem.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat