Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-22

Kedves Jucó!
Mint azt már bizonyára írtam, egy Mikszáth könyvet olvasok, a Noszty fiú esetét Tóth Marival. Nagyon jó könyv, és most kiváltképp jó résznél járok. Ott, ahol Palojtay uramék bált rendeznek falun és a sokadalom kint korcsolyázik, míg bent az öregek – szülők – ülnek a jó meleg vaskályhák mellett, kártyáznak, az asszonyságok pletykálnak. Csípős hideg van, fogy a forralt bor, meg minden. Eszembe jutott, mikor Erickékkel a Balatonon voltunk egyszer télen, meg mikor ott nem messze tőlünk felöntik a lakókocsi-parkolót vízzel és a helybéliek ott korcsoláznak. Annak idején írtam is neked, milyen jó mulatság is az. Hej, idén télen, ha lesz jég – tavaly nem volt – vagyis hideg, biz elhívlak én oda téged. Ha nem is tudsz korcsolyázni, elég az hozzá, ha tudsz görkorcsolázni. Ha azt tudsz, akkor tudsz a jégen is menni.
Hát bizony annyira szépen írta le Mikszáth ezt a történetet, hogy reggel még gondolkoztam is rajta, hogy miért vagyok olyan jókedvű. Aztán rájöttem, hogy ezért. Mert reggel is szoktam most már megint olvasgatni, meg este is, csak azzal az a baj, hgy maximum 10 percet tudok, aztán úgy elálmosodom, hogy ott ragadok a fotelben. De nem bánom, ha este korábban fekszem le, fél 11 körül, mert így reggel korábban tudok felkelni, és bepótolom az olvasást, ami este elmaradt. Milyen baromság is a tévét lesni ész nélkül. Vasárnap voltak páran vendégségben, és többször tettek célzást, hogy be kéne kapcsolni a tévét. Én meg úgy csináltam, mintha nem hallanám, úgyhogy meg kellett elégedniük az én háttérzörejemmel, vagyis monoton beszédemmel.
Jó lenne, ha ma is találkoznánk a Mákos Gubóban, de nem merem megírni, hogy gyere oda fél egyre, mert 10:30-ra jön egy fontos ügyfél, és szerintem órákig itt ül. Talán egy órára lehet, hogy el tudnék menni oda. Küldök is egy esemest, hogy ha tudsz, gyere egyre oda.
Na, megyek, mert lassan elkezdődik a munka, és már itt keringenek körülöttem az ekantok, mint a keselyűk.
Tegnap voltam Erickéknél, nagyon aranyos az a kis Szonja. Már nem szoptatja az anyja, kedvenc étele a rántott hús petrezselymes krumplival, persze csak turmixolva, mert még nincs foga, hogy megrágja.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat