Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-05-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-05-05

Kedves Jucó!
Irtják a szúnyogaokat a Balatonnál. Egyszer, amikor Balatonfenyvesen voltunk, volt annyi szúnyog, hogy csak na. De nem nagyon zavart minket, mert olyan jól éreztük magunkat. Ott volt Csíkoska is, emlékszel? Sosem szökött el, a kertben nagyon jól érezte magét, meg amikor jöttünk haza, megálltunk egy benzinkútnál, hogy pisiljen. És olyan okoska volt, hogy ott pisilt is a fűre, emlékszel?
Szóval, a szúnyogokra visszatérve, azt mondták, hogy lassan eléri a kritikus mennyiséget a szúnyoghad, ami azt jelenti, hogy hatvan csípés egy perc alatt. Nem kis adag nem? Mert, ha percenként csak 30 csíp meg, az még belefér, ezek szerint. Balatonfenyvesen kb. ennyi, vagyis 30 lehetett percenként, szegény mama hogy szenvedett. Én azért nem, mert akkor volt az a korszakom, amikor egyáltalán nem csípett meg a szúnyog. Ez vagy 3-4 évig tartott, ma már ugyanúgy csíp. Valószínűleg, akkor a pipázás miatt menekültek tőlem azok a bestiák. De tényleg, még rám se szálltak.
A múltkor jutott eszembe, hogy az milyen jó volt, amikor Balatonfenyvesen volt a parttól vagy 100 méterre az a hosszú homokzátony, és a víz odáig meg térdig ért maximum, a zátony után kezdett csak mélyülni. Hej, milyen sokat játszottunk mi ottan, hej. Emlékszel, cápáztunk. Kapaszkodtál a matracodba, én meg mentem, hogy leborítsalak róla. Hej, mennyit kacagtál. Aztán meg hazamentünk, ott várt Csíkoska, ebédeltünk – szerintem lecsót – aztán meg aludtunk kicsit, délután meg megint ki a zátonyra. Hej, milyen szép is volt. Hiszek benne, hogy ezek az emlékek benned is ilyen szépek, és majd ha neked is lesz kicsinyed, te is el fogsz menni vele a Balatonra cápázni.
Kíváncsi vagyok, nyílik-e az orgona, mama kedvenc virága. Mintha azt mondtad volna, hogy nem valami sudár meg bokros. De majd megerősödik, bár hat év alatt már megcombosodhatott volna. Na, mindegy, majd megerősödik.
Most mennem kell dolgozni, hamarosan indul egy kampány, amiben egy arisztokrata leszármazottat kell alakítanom, úgy, mint a Vatera Verában. Nem lesz könnyű, gondolhatod, egy paraszt gyereknek.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat