Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-04-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-04-22

Kedves Jucó!
Ma reggel kinéztem az ablakon, és láttam, milyen szépen süt a nap, hej, milyen szépen. És eszembe jutott, mikor először aludtam a solimári házban. Akkor még kabátban, ruhában, mert olyan hideg volt. Április közepe tájt volt. És akkor láttam először a napfelkeltét hat körül. Meseszép volt. Csak a nagy vörös napkorong emelkedett a helyek mögül. Hej, milyen szép is volt. Soha ne add el azt a házat, mert meglátod, a gyerekeid majd nagyon szeretnek ott lakni. Remélem, mama sem akarja eladni. Bár nem hiszem, mert mondta valamikor, hogy ez a ház az élete. El is hiszem.
Gondolkoztam, miért nem válaszolsz. Sokáig azt gondoltam, hogy azért nem írsz, mert a születésnapodra nem kaptál egyelőre semmit. Pedig mondtam, hogy írországi repülőjegyet akarok neked venni, de hát, amíg nem döntötted el, addig nem veszem meg. És ezt már többször is kérdeztem, hogy, na, eldöntötted-e már, de hát nem válaszolsz. Így meg nem veszem meg, hogy aztán ne menj, vagy menjünk el.
De aztán rájöttem, hogy az érettségire tanulsz, és így nincs időd ezzel foglalkozni. Jobban is teszed, ha tanulsz. Nem irigyellek, elhiheted. De bizony az igaz, hogy életedben most tudsz a nagy általánosságban, széles körben mindent a legjobban. Mert orvostudományból biztosan sokat fogsz tudni, de az csak egy speciális része a tudományoknak. Most meg rengeteget tudsz történelemből, fizikából, kémiából, mamamatikából, irodalomból. És ez a tudás csak kopni fog, mert olyan nincs, hogy az ember előveszi a történelemkönyvet, és neki olvasgatni, vagy egy irodalom szöveggyűjteményt, és neki tanulmányozni. Bár én sokszor előveszem a szöveggyűjteményt meg történelemkönyvet. Például ez utóbbi ott van a fejem mellett a polcon.
Szóval nem irigyellek, mert nagy stressze ez az ember életében. Az egyetemen van, hogy többet kell tanulni egy-egy vizsgára, mint mondjuk történelemből, de az valahogy egy speciális terület és könnyebb megtanulni, mint az orosz, az amerikai, ausztrál meg kínai történelmet. Majd meglátod, bele lehet ebbe jönni. Én már csak tudom, összeszámoltam egyszer, és több mint 110 vizsgám volt öt év alatt a két egyetemen.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat