Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-06-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-06-12

Kedves Jucó!
Hej, de mérges vagyok. Illetve voltam. Történt ugyanis, hogy egy ismerősöm kiment bébiszitternek New Yorkba, és a család nagyon várta már. Sőt a kislány meg napok óta azt tervezgette, hogy mit fognak csinálni majd, ha itt lesz, meg mondogatta mindenkinek, hogy milyen szép lány jön hozzá barátnőnek. Én meg vesztemre mondtam neki, a te esetedet, meg amit sok helyen olvastam, hogy a gyerekek olyanok, hogy ha nagyon várnak valamit, elképzelnek, meg beleélik magukat – mint például a karácsonyi ajándékba – szinte mindig csalódnak. És ezen nehogy meglepődjön, ha a gyerek csalódott lesz, mert az pár órán belül, de legkésőbb másnapra elmúlik. És elmeséltem, hogy te majdnem minden esetben sírtál kiskorodban szenteste, mert te sokkal szebb ajándékot képzeltél el, mint ami a fa alatt volt. És ennek sírás volt a vége, meg hogy nem is kell. Szóval csak ezt mondtam neki, aztán egy másik ismerősömtől meg hallom, hogy osztom neki az észt, meg előre paráztatom. Nagyon felmérgeltem ezen magam, de aztán eszembe jutott Váczi Károly, aki – ha kértél, ha nem – osztotta az észt. Adott tanácsot ő mindenben. Egyszer mondtam is neki, hogy minek okoskodik már annyit, aztán meg hónapokig hallgattam a szemrehányást, amiért ezt mondtam neki. Szóval igaza van annak, aki azt mondja, akkor adj tanácsot, ha kérnek. Szóval ehhez próbálom tartani magam mostantól. Nem adok én tanácsot senkinek, még ha azt látom, a vesztébe rohan. Mert Váczi Károly lebeg a szemem előtt, amikor még mamának is mondta, hogy kell gyógyítani, nekem, meg hogy így vágjam a bokrot, úgy ültessem a fát. Ha meg nem úgy tettem, legközelebb addig kínozott, míg ki nem nyögtem, hogy nekem így tetszik és kész. De már előre féltem, mikor jött, hogy most mit fog rajtam számon kérni.
Na, lassan zárom soraimat, hétfőn kezdődik a vakáció, igaz, nem neked, hanem Bláznak. De majd jövőre ő szorul ilyenkor.
Mit csinálsz hétvégén? Tanulsz?
Ja, írtad, hogy nincs már baja a mellékveséd velő- és a kéregállománynak. Na, végre nagy nehezen kinyögted. Itt a vége, fussál véle.
Ja, egyszer magyaráztam neked, hogy a méhecske gyűjti a mézet, és mi azt tesszük a teába vagy a kenyérre. Aztán pár nap múlva a Micimackós könyvön volt egy rajzolt héhike, kérdeztem tőled, hogy tud-e, mi az. Mézecske, mondtad nagy okosan.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat