Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-02-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-02-16

Kedves Jucó!
Egész éjjel a parole-parole-parole szám ment a fejemben, amit két napja hallottam a rádióban. Biztos lázas voltam kicsit, mert akkor szokott ilyen lenni. Nem bírtam szám?zni a fejembôl, és ez botzasztó rossz.
Péntek van, borongós az idô, ennek ellenére nincs rosszkedvem, mert állítólag holnap meg azután szép kiránduló idô lesz. Ma olvastam az interneten, hogy keresnek önkénteseket madárfészekôrzésre a Visegrádi hegységbe. Adnak sátrat, mást nem tudnak biztosítani, és márciustól, a vándorsolymok költési idôszakától kellene ôrködni májusig. Nagyon ritka madár, és csak nálunk található, mindösszesen hét pár. Szombat-vasárnapra keresnek önkénteseket, akik távol tartják a fészektôl a kirándulókat, meg a fészekrablókat, akik hobbiállatkét akarják tartani. Igen szép lenne, ha elvállalnék legalább két hétvégét, nem? Bizony, ha találkoznánk, és minden rendben lenne, elmennénk mi oda sólyomôrnek. Szépen el is képzeltem. Péntek este becuccolnánk, tüzet raknánk, én énekelnék, te gitároznál. Aztán nyugovóra térnénk, kora reggel megriadnánk, neki reggelizni pár falat, aztán ki a sátorból, járnánk a hegyoldalt, magos sziklafalat, amerre a fészkek vannak. Vinnénk a távcsövet, lesnénk a tojásokat, fiókákat jó messzirôl. Ránk alkonyodna, felmásznánk egy magos fára, néznénk a vörös lemenô napot, a kékes-lilás-vörös égboltot a hegyek felett, megint tüzet raknánk, szalonnát sütnénk, énekelnénk, mesélnék három mesét is, nyugovóratérnénk, aztán hajnalban felébrednék, jó meleg teát fôznék, s mire megriadnál, már kész lenne a rántotta. Újra fel a hegyekbe, sziklákra, kora estve pedig szépen hazamennénk. Bizony, milyen szép lenne. De hát így, hogy Yavanna már alig él, ennek igen kevés az esélye. De nem szomorkodom, mert tudom, hogy bármikor újra tudod kezdeni a naplóolvasást. De azért nekem sokat jelentett, hogy láttam, mindennap meglátogatod a tevéd, és vele együtt valószín?leg a naplómat is.
Reggel sütöttem bundakenyér. Hej, hogy szeretted régen te azt. Jó is volt, fôleg egy szeletke sajttal a tetején. De van, aki tejföllel eszi. Úgy is jó, már kipróbáltam.
Ha elküldenéd az internet csekkjeit, tudnám fizetni. Mert gondolom, most a nagy pánikban le fogjátok mondani. Pedig egyáltalán nincs ok a kétségbeesésre, de hát ezt ugye nem lehet megbeszélni. Bizony, bizony, ha az emberek nem beszélnek egymással, ide jut a világ.
Tegnap írtam arról a szegény lányról, akinek dülledt a szeme. Szóval még csak annyit akarok hozzátenni, hogy olyan jó, hogy te olyan kis szép voltál és egészséges. Ha az ember rád nézett vagy csak rád gondolt, melegség és Isten felé hála töltötte el a szívét. Bizony, így volt ez.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat