Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-01-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-01-21

Kedves Jucó!
Mocskos Kolbász tegnap megint megbukott büntetőjogból. És írja nekem, hogy „nem sikerült”, véletlenül sem úgy, hogy sajnos, vagy valami. Tegnap este felhívtam, és kérdeztem tőle, mondta-e az anyjának. És még élcelődött, hogy az anyja még sírt neki a telefonba. Meg hogy ezzel zsarolja. Ez a nyomorult fel sem fogja, hogy milyen áldozatot hoznak érte otthon. Plusz még anyám tartja a hátát érte, mert bizony Bandi bá’ már régóta morog, meg mondja, hogy ő több pénzt nem áldoz erre a szélhámosra. Mert a másik két fia nem tanulhatott – ami nem igaz, csak lusták voltak –, ez meg nem becsüli meg magát Pesten. Gondolj bele, Bandi bá’ napi 8-10 órát dolgozik 68 éves létére, és kap érte 50 ezer forintot, amiből Kolbásznak adnak 70 ezret. És az öreg nagy álma, hogy a 24 éves Mercikéjét kicseréli egy 20 évesre. De hát nincs egy fillérjük sem, mert mindet Kolbászra költik. Ez meg még gúnyolódik, hogy az anyja lelkileg terrorizálja. Meg azon morfondírozik, hogy egy évet ki kellene hagyni, meg igazából neki fogalma sem volt, hogy mi az a jog, amikor beadta ide a jelentkezését. Mondtam neki, hogy bizony ilyen az élet, az embernek vállania kell a felelősséget a döntéseiért. Most szembesül életében először ezzel. Ezt az egyetemet mindenképpen el kell végeznie, mert ha most abbahagyja, lehet, hogy életében nem lesz diplomája. Mert ő nem tud majd félévenként 140-150 ezret kifizetni tandíjra. Annyira felidegesített ezzel tegnap, hogy alig bírtam éjjel aludni, reggel meg ötkor felébredtem. Megígértem neki, hogy főzök valamit, és elviszem, de nincs is kedvem rá se nézni. Ha a jövőheti polgárjog sem sikerül, akkor elvágta magát, és lehet, hogy nem fogja tudni befejezni az egyetemet.
Plusz ott az a luvnya, aki hippi csajnak mondja magát, és akkor jár egyetemre – a wiwes bemutatkozása szerint – ha nincs jobb dolga. Anyám meg csak azt tudja, hogy Pécsen lakik a nő, és Kolbász esemesezget vele. Ha tudná, hogy a szomszéd szobában lakik, és Kolbász feszt azt lesi, meg is ütné a guta. Elhiheted, engem is az infarktus kerülget emiatt a piszkos, mocskos csirkefogó miatt.
Na, mindegy. Legyen jó hétvégéd, és remélem, ebből tanulsz, és az orvosi egyetemet komolyan fogod venni. Az se könnyű, elhiheted.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat