Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-09-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-09-07

Kedves Jucó!
Megint annyi a munka, mint Napsugárban a bolha. Ugyanis anyám Bindzsit Napsugárnak hívja mostanában. És a múltkor észrevette anyám, hogy szegény pára folyamatosan a dereka, háta felé kapkod, azt nyalja szüntelen, és mintha szenvedne valamitôl. Anyámnak gyanús lett, hogy valami baja lehet. Megnézte, hát szegénynek a hátát ellepték a bolhák. Szinte koszorúban nyüzsögtek benne. És mióta megvan Benjámin, azóta marják szegényt, és már úgy elszaporodtak, hogy lassan belebetegedett. És azért a háta közepén gy?ltek össze, mert ott nem érte el teljesen. Azt mondja anyám, többezer volt benne. Rögtön meg is fürdették bolhairtós vízben, és azóta Napsugár újra fényes, újra ragyog. Vidám, táncol egész nap. Azt nem értem, ez hogy nem jutott eszébe magától egy falusi asszonynak. Egyéves már az a Bindzsi, és eddig nem nézték meg a szôrét. Mert amikor Puttyantót hazavittük, az volt az elsô, hogy féregtelenítettük, bolhátlanítottuk, és szerintem rendszeresen meg is nézitek, mert ugye más macskáktól is képes összeszedni. Szegény Csíkoska, ô nem nagyon volt bolhás, csak az elején. Akkor a hasán kergetôztek a fekete bolhák. Aztán meg bélférges is volt, amit mama vett észre, mikor egyszer megsimogatta. Mert miután nyalogatta a szôrét, a szájából kis lárvákat kent a hátára, amik aztán elkezdtek araszolni. Kis vajszín?ek voltak. Hát elég hátborzongató egy látvány volt, elhiheted. De szerinetm ezt is, mint annyi mást, már többször is megírtam. Szóval, ha lesz macskád Putyika után, gondoskodj, hogy ne legyenek benne élôsködôk.
Elég hideg van, alig 10 fok, de ezt én nagyon komálom, mert például két napja fel sem ébredtem éjszaka orrfúni. Hej, de jó lenne, ha már vége lenne a parlagf?szezonnak.
Egy munkatársam tegnap elszaladt az orvoshoz, hogy valami furcsa púpok jelentek meg rajta. Az orvos azt mondta, igencsak bárányhimlôs. Aztán kiderült, hogy mégsem az, de addigra sikerült mindenkit felkészítenem a munkahelyemen, hogy lesz nemulass. Mert az oroszoknál a bárányhimlônek szélbetegség a neve, mert annyira ragályos, hogy a levegôben is tejed. Mama mondta is, hogy ha a kórház folyosójának egyik végében megáll a beteg, a 30 méterre lévô túlvégén az egészséges ember, ha huzat van, akkor elkapja. De hát ennek a pánikkeltésnek is én láttam kárát, mert mindenki vészmadárnak hív azóta. Pedig nem én találtam ki, hogy bárányhimlôs, hanem ô. Ne legyél sose vészmadár.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat