Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-01-20

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-01-20

Kedves Jucó!
Na, megint beértem jó korán, 8:32-kor. Már ettem is jó vajas kólácsot, meg egy vajas kiflit. Tegnap írtam neked, hogy már bánom, hogy nem vettük meg a kevésbé kopott farmert is, mert akkor kaptam volna ingyen én is egyet, és rám is fért volna. Meg kérdeztem, hogy Bláz komának tetszett-e. De nem válaszoltál.
Már több éves múltra tekint vissza a depresszióm, ami ilyentájt szokott elhatalmasodni rajtam. Úgy kezdődik, hogy egyre többször jut eszembe nagyanyám, vagyis az, hogy milyen jó volt nála gyerekkoromban, meg hogy mennyire szeretett. Bár nem biztos, hogy én voltam a legkedvesebb unokája, de biztos, hogy szeretett. Aztán meg az jut eszembe – így január második felében –, illetve azon gondolkozom, milyen kivégzési formák voltak a középkorban. Például lefejezés stb., nem mintha vágynék rá, de egész évben ez nem jut eszembe, csak ilyenkor. És nagyon sokszor morfondírozom ezeken, hol nagyanyámon, aztán meg mi lenne, ha egyszer lefejeznének. Aztán ez lassan, mondjuk, március közepére megszűnik. Pár éve ez nagyon erős volt, de mostanában már meglehetősen gyenge hullámban jön. Nagyanyámon azért gondolkozom, mert nosztalgiát érzek azokra az időkre, amikor szerettek meg semmi gondom nem volt, a kivégzéseken meg azért, mert szerintem ezt látom a legegyszerűbb megoldásnak. Persze tudom, hogy ez ostobaság, de mit tegyek, ha ez így van? De ne aggódj, nem fog semmi történni. Ha már történnie kellett volna valaminek, az nem most lenne, hanem évekkel ezelőtt megtörtént volna. Szerintem, ha visszalapozol a korábbi január végékre, akkor láthatod te is.
Említetted szombaton, hogy a történelemre jó lenne, ha valaki felkészítene, de nekem ez már kevés idő, legalább egy év kellett volna, hogy alaposan átnézzem, meg újra megtanuljam a tételeket. Meg hát nem találkozunk mi annyit. Nem lesz könnyű dolgod, de meg fogod tudni csinálni. És úgy tudom, a Toldy olyan, hogy ha valakinek látják az érdeklődési körét, akkor hagyják, hadd menjen abba az irányba, a többi tantárgyból meg engedékenyebbek. Remélem, így lesz ez a történelemmel is.
Na, mennem kell, mert végre van egy kis munka, igaz, csak olyan, ami valószínűleg sosem valósul meg, de azért megmutatják az ügyfélnek, hogy hadd lássa, milyen jókat tudunk kitalálni, ha kell.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat