Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-26

Kedves Jucó!
Most bekapcsoltam régi nagy kedvencemet, Curtis Mayfieldet, neki is Move on up című számát. Ha amjd itt jársz, hallgasd meg te is a jutyubon (mert így mondják). Erről jut eszembe, hogy mikor annyi idős voltam, mint te, következetesen – mivel nulla volt a kiejétstudásom – úgy mondtam az angol szavakat, ahogy írva van. Vagyis joutube meg move on up. Ezt meg is szokták a szobatársaim annak idején, de az volt a baj, hogy én is nagyon megszoktam, és mikor tanult társaságba kerültem, majd’ lefordultak a székről kacagtukban. http://youtube.com/watch?v=yzsCP5QfcdU itt megtalálod curtis majfieldet. Na, aztán sürgősen leszoktam erről a fajta angolbeszédről, és inkább elkerültem a kiejtést. De továbbra is azt mondom, inkább ne mondja a szavakat az, akinek végtelenül rossz a kiejtése. Bár lehet, hogy nincs igazam. Én mindenestere nem mondom.
Na, voltak locsolók? Bedő banda meglátogatott? Szerintem tavaly is megírtam ilyenkor a történetet, így hát most eltekintek ettől. De az mégiscsak felháborító, hogy úgy állítottak be, hogy nem is szóltak előre. Jött az anyja meg a húga is locsolni. Mert ha csak egy gyereket hoz el az apja, akkor nincs baj, azt gyorsan lezavarja az ember, de így, hogy családi látogatásra készültek, azért az túlzás. Hát mit képzelnek? Jegyezd meg, hogy bejelentkezés nélkül nem megyünk sehová. Mert annak az időnek vége, mikor még nem volt telefon, mint nagyanyám idejében. Akkor dédnagyanyám elballagott a gátoldalban 30 kilométert a szomszád faluig a rokonaihoz Húsvétkor, ott eltöltött két-három napot, aztán hazament. És megbeszélték, hogy akkor a következő évben ők jönnek el Húsvétkor. És így is volt. Meg nagyanyám kapuja mindig nyitva volt, ha jön valaki, ne kelljen kiabálnia a kapuban, hogy „hallja, Róza?” mert így szóltak egymáshoz az emberek. Hát más világ volt, az biztros. Most meg nemhogy a kaput nem hagyják nyitva az emberek, de még a bejárati ajtót sem. Sajnos. Mert ma már simán besétálhat bárki, és összeszedi az értékeket, aztán elmegy. Ha meg a háziak észreveszik, azt mondja – jobb esetben – hogy eltévedt, és Vargáékat keresi. Rosszabb esetben meg fejbevágja az embert, ha meg mer szólalni.
Na, mindegy, bejelentkezés nélkül nem állítunk be sehová. És főleg nem szidjuk a gyereket, hogy el van kényeztetve, mint ahogy mondta rólad Bödőné másnap. Mondjuk szót kellet volna fogadnod, és hagynod meglocsolni magad a büdös kölnijüktől, de nem csodálom, hogy hallani sem akartál erről. Mert a Dzsungel könyve mégiscsak érdekesebb volt a tévében. Nem beszélve róla, hogy Dóri is ott volt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat