Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-06-06

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-06-06

Kedves Jucó!
Reggel, ahogy jöttem nagy hibát követtem el: a kereszteződéeben, a járdán állt egy anyuka három gyerekkel. Már rég ott álltak, nem tudtak átmenni, mert jöttek a kocsik egymás után, és senki nem engedte el őket. Akkor majd én kedves leszek velük, mert hát nyolc előtt 10 peccel biztos az iskolába siettek. Így hát intettem nekik, hogy menjenek, én elengedem őket. De a tőlem balról álló autó meg azt hitte, őt akarom elengedni, így teljes gázzal kilőtt és gyerünk a gyerekek közé. Hála Istennek, senkit nem ütött el, de hirtelen mindenkiben megállt az ütő. És bizony az én hibám lett volna, hisz’ a kreszben tilos a „gyalogos csalogatás”, mert azt a képzetet kelted benne, hogy te alaposan körülnéztél, mérlegeltél, vagyis te vállalod a felelősséget. Így hát a te felelősségedre lépnek az úttestre. Holott mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy neki elég biztonságos-e az átkelés. De mentségemre legyen mondva, a kikanyarodó autónak meg nem szabadna gondolkodás nélkül, körbenézés nélkül kikanyarodnia sehonnan. Hát ki is vert a víz, mikor láttam, hogy mint a hülye, nekilódul, közé a gyerekeknek.
Aztán azon gondolkoztam, ha baleset történik, én kimagyarázhattam volna, hogy nem a gyalogosoknak intettem, hanem az autósnak, hogy elengedem, így övé lett volna a felelősség, ha elgázol valakit. De emígy is, ahogy most állt a dolog, mert nem lehet úgy kanyarodni, hogy körbe sem néz. De aztán azt választottam, hogy ha ilyen történt volna, vállaltam volna, hogy én vagyok a felelős, vagyis én csalogattam az úttestre a gyalogosokat, amit az autós félreértett. De hálát adok a magasságos Istennek, hogy nem így történt. Biztos nagy dilemma lett volna, hogy magamra vállaljam-e a bűnt vagy bújjak ki a felelősségre vonás alól. Most azt mondom, vállatam volna.
Nagyon vigyázz ezzel, ha lesz jogosítványod, sose ints a gyalogosnak, hogy mehet. Emlékszel, mamának is integetett egyszer a buszsofőr, és hogy összetört a kocsi. Te is benne ültél, emlékszel?
Éjjel veled álmodtam. Nem emlékszem pontosan, hogy volt, de heverésztünk az ágyon, és néztük a tévét. Reggel le is voltam hangolva, hogy csak álom volt. De azért így is jobb volt, mint a semmi.
Bele is haltam volna, ha miattam halnak meg azok a gyerekek.
Hétvégén menj el sétálni meg kirándulni az erdőbe. De vigyázz magadra.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat