Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-14

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-14

Kedves Jucó!
Pénteken nem tudtam írni neked, mert csak fél napig voltam, mivel mentem vidékre. Persze attól tudtam volna írni, csak annyi dolgom volt, hogy nem jutott rá idő. Mert, mint azt már megírtam neked annyiszor, aki szabadságra megy, annak meg kell csinálni az egész napra való munkáját. Úgyhogy így jártam.
Tegnap egy annyi idős lányt hoztam fel Pestre, mint amennyi te vagy. Illetve ő már 19 éves. Ismerem rég óta. Nagyon kedves és beszédes. Most jár a torna egyetemre, most kezdett. Sokat beszélgettünk. Kérdeztem tőle, hogy a szülei járnak-e templomba. Mert tudni kell, hogy ez a lány nagyon hívő, és a legjobb fajta: nem titkolja, és annyira pozitív, kis neevtős. Szóval nem az a – ahogy mondja mama – halálmadár fajta. Mondta, hogy az apja egyáltalán nem foglalkozik a vallással, az anyja hisz ugyan Istenben, de nagyon sok időnek kell még eltelnie, hogy elmenjen a templomba. És bizony értem is, hiszen az ő lánya – ezt már megírtam – halt meg vagy öt éve. 16 éves volt, amikor nagyon megfájdult a térde, kenegették ezzel-azzal, vitték ide-oda, míg végül kiderült, hogy csontszarkómája van. Elkezdték kezelni, majd levágták a lábát, és végül tele tüdőáttéttel meghalt. Azok a szülők azóta sem tértek magukhoz. Minden egyes áldott nap kimennek a temetőbe a lányukhoz. Nevetnek néha, de mindiog olyan szomorú a szemük. És ennek ellenére a kisebbik lányuk – akit tegnap felhoztam – olyan kis életvidám. Mondtam is neki, hogy bár én hiszek Istenben, de én sem tudtam volna feldolgozni, ha veled történt volna mindez. Én bele is haltam volna, elhiheted.
Ezért kell minden nap hálát adni Istennek, hogy egészségben megtart minket, mert bizony sok embert súlyt a betegség. És senki nem tud rá magyarázatot adni, miért. De egy biztos, semmi sincs véletlenül. Ahogy a Biblia mondja, aki hisz Istenben, annak minden a javára van. Bizony ez így van. Én nem mondhatom – mint ahogyan a legtöbben sem – hogy nem volt szenvedés az életemben. Bizony, volt, nem is kevés. De így utólag azt mondom, minden úgy jó, ahogy történt. Jó pár dolgot ma már másképp csinálnék, mint egykor, de alapvetően minden úgy jó, ahogy van.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat