Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-15

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-15

Kedves Jucó!
Most már Zoárd ott jár, hogy az apjának is odaadják, hogy rajta heverésszen. Persze még mindig a PIC-cen – vagyis koraszülött intenzíven van – de nagyon boldog az anyuka, hogy már az apuka mellkasán is lehet a fiuk. Most bemásolok egy részt, ami nagyon tetszik. Sokkal többet írt, csak ez az egyik legjobb:
Az apás kengurun Zorcsi egész másképp viselkedett, mint velem szokott. Először az előző bejegyzésben található képen ábrázolt módon felkönyökölt, és úgy pislogott fel az apjára pár percig, majd letette a fejét, és addig nyuforgott, amíg hátra nem tudta billenteni annyira, hogy lássa az apját. Ekkor nekem feltörtek az anyai ösztöneim, és megigazítottam a buksiját, hogy kényelmes legyen, mire Zorcsi láthatóan felháborodott, és minden erejét összeszedve megint lement hídba. Ezt még egyszer eljátszottuk, majd az apja, akinek nincsenek anyai ösztönei, viszont megfigyelőképessége van, felhívta rá a figyelmem, hogy a gyerek valószínűleg úgy akar maradni.
Na, ennyi.
Azt mondják, egész héten ilyen idő lesz, vagyis esik az eső. Úgyhogy nem lesz meleged a szobádban, ha otthon gubbasztasz. Nem tudom, vajh’ szoktad-e olvasni, amit írok. Szerinetm jól tennéd, addig sem unatkoznál.
Szóval tegnapról folytatom: ott hagytam abba, hogy sok tanulsága volt ennek a koplalásnak. Például az, hogy rájöttem, milyen borzasztó lehet a kábítószerezés. Mert azt mondják, hogy ha valaki használt heroint, és abbahagyta, az sosem szokott le, mert arról nem lehet, csak szüneteltetni. Egyszer hallottam a rádióban egy nőt, aki valamikor heroinozott, és ő mondta, hogy van néhány ismerőse, aki abbahagyta, megnősült, gyereke van, évek óta nem anyagozott, de ha meghallja, hogy valaki heroinról beszél, fény lobban a szemében. Ő ezt látja, hisz’ ő is kábítószeres volt. Szóval az, aki leszokóban van, vagy mondjuk egy éve nem használt kábítószert, abban sokszor kínzó vágy támad a heroin után. Úgy mondják, hogy elkezd kattogni az agya. És ez pont olyan lehet, mint mikor az éhségben percenként gondolsz az ennivalóra. Vagy mondjuk tíz percig nem jut eszedbe, de ha valamin gondolkozol, valahogy mégis arra kanyarodik a gondolat. Például nekem most olyan plakáton kellett hétvégén gondolkoznom, amit a Vidámparkban ki lehet tenni. És azon törtem a fejem, milyen helyek vannak ott, és rögtön a kolbászárusbódé jutott eszembe. Vagy este el akartam menni a Szimbád moziba, de arról meg rögtön a Szeráj ugrott be. Vagyis minden gondolatomat meghatározta az éhség. Ugyanez a mechanizmus jellemző a heroinéhségre szerintem. Nagyon kínzó tud lenni, és ezt jó, ha megjegyzed. Persze nem hiszem, hogy valaha közöd lesz hozzá, de ez jól példázza, milyen rettenetes kín a kábítószerfüggőség.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat