Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-04-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-04-12

Kedves Jucó!
Milyen 16 évesnek lenni? Biztos jó. Bár mondom, én nem voltam valami jó ennyi idôs koromban. Így, utólag tényleg igaz, hogy az ember ekkor kezd felnôtt lenni, de egy csomó minden még visszahúzza a gyerekkorba. Például a rajzfilmeket, meséket még mindig néztem meg szerettem, de már ennyi idôsen volt menyasszonyom. Egy bés lány, akinek udvaroltam. És olyan hôsszerelmes voltam, hogy egyszer, nyári szünetben elvonatoztam hozzájuk, és megkértem a szüleitôl a kezét. Most már tudom, miért kérdezett az anyuka válasz helyett. Mert azt kérdezte, hogy csináljon-e egy kis tejbegrízt. Ahelyett, hogy azt mondta volna, vidd csak a lányomat, legyetek boldogok. De akkor nem is értettem, hogy jön a kérdés ide, minden esetre nem kértem, mert nem nagyon szerettem. Inkább tejberizsás vagyok, ahogy szokták falun mondani. Nehéz egy kor, az biztos. Például lázadtam anyám értékrendje ellen is. Mondta, hogy gy?jtött nekem össze egy kis pénzt, hogy azzal majd be tudok fizetni egy lakásra vidéken. Mai pénzen kábé 100 000 forint. Persze nekem nem kellett, mondtam is, tartsa meg, nekem nem kell, majd én egy tanyán kecskéket tartok, hajnalban kacagok a szélben meg minden. Így hát ki sem vette a takarékból a pénnz. Még jó, különben elszórtram volna.
És most már tudom, hogy nagyjából átvettem az ô értékrendjét. Én is takarékos vagyok, a munkahelyemen megbízhatónak tartanak, nem vándorlok egyik munkahelyrôl a másikra.
Most lehet, hogy te is lázadsz valami ellen, de majd meglátod, nagyjából olyan lesz az értékrended, amit otthon láttál. A rendre, tisztaságra, a munkavégzésre, kitartásra tekintettel. Majd meglátod.
Lassan befejezem, mert rengeteg a munka, lehet, hogy éjszaka is bent kell maradni dolgozni. Paszeknek már nagyon kevés van hátra, tegnap 3%-on volt a kedve. Ennek ellenére vidáman fúkálta a keszty?t, vagyis keszty?be dudált.
Yavanna is lassan elköltözik az élôk sorából. Ô is csak egy szép emlék lesz, aki örökké a szívemben él.
A pólóid itt vannak nálam, nem tudom, lesz-e mód valaha eljuttatni. Talán Karácsonyra, mert addig nem hinném, hogy találkozunk. Illetve akkor sem.
Tanulj jól, és igyál sok vizet. Ne kólát.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat